Elon Musk: “Başıma kötü bir şey gelebilir!”

Elon Musk

Twitter’ı satın almasının ardından büyük tepki toplayan Elon Musk, başına kötü bir şey gelebileceğini, hatta vurulabileceğini söyledi.

Elon Musk, sadece Tesla ve SpaceX’in sahibi olduğu dönemde de tartışmalı bir isimdi. Çünkü eskiden beri sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla belli kesimleri sinirlendiriyordu. Ancak Musk’ın Twitter’ı alması, Musk’a karşı olan tutumu apayrı bir boyuta taşıdı. Özellikle Amerika’nın Demokrat Parti destekçileri için Musk bir tür kötü adam rolüne büründü. Twitter’ın yeni sahibi, son dönemde çok sert bir dille eleştiriliyor.

Büyük bir kitlenin nefretini toplayan Elon Musk, bunun yarattığı tehlikenin farkında. Bu hafta Twitter Spaces’ta önemli açıklamalarda bulunan Musk, son dönemde yaptıkları yüzünden başına kötü bir şey gelebileceğini söyledi.

Elon Musk, Twitter'ın uzaktan çalışma kurallarını yine değiştirdi

Amerikan Başkanı Joe Biden’ın oğlu olan Hunter Biden’ı suçlu gösteren sızıntının Twitter tarafından nasıl engellendiğini ifşa eden Musk, Hunter Biden olayını konuştuğu Twitter Spaces yayınında, geleceği hakkındaki endişelerini dile getirdi. Musk: “Açıkçası başıma kötü bir şey gelme ihtimali, hatta vurulma ihtimalim bir hayli yüksek. Şöyle söyleyeyim, yakın zamanda üstü açık bir arabada dışarı çıkacak değilim.” Hatırlarsanız eski Amerikan başkanı John F. Kennedy, üstü açık bir arabada halkı selamlarken keskin nişancı ya da nişancılar tarafından vurulmuştu. Musk da açıklamasında buna göndermede bulunuyor.

“Birini öldürmek isterseniz bunu yapmak çok da zor değil, bu yüzden umalım da bunu istemesinler.” diyerek nasıl bir riskin altına girdiğinin altını çizdi. Ancak Musk ifade özgürlüğünün ortadan kalkmadığı bir gelecek inşa etmek için bu riski alması gerektiğine inanıyor.

Apple VR/AR gözlüğü gecikebilir