2017’de en çok satan akıllı telefonlar

upcoming smartphones of 2017

Dünyaca ünlü araştırma şirketi Strategy Analytics, 2017’inin ilk çeyreğinde en çok satan akıllı telefonlar için bir rapor yayınladı.

Akıllı telefon pazarı gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Elde edilen son verilere göre tüm dünyadaki akıllı telefon kullanım oranı yaklaşık olarak yüzde 60 civarlarında. Yani pazar hacminin genişlemesi için daha önemli bir potansiyel mevcut.

Ayrıca gelişmekte olan ülkelerde akıllı telefon kullanımının yeni yeni oturmaya başlaması, bu sektörün yakın zamanda duraklamaya girmeyeceğinin de garantisini veriyor.

Peki şu aralar en fazla satan akıllı telefonlar hangileri? Dünyaca ünlü araştırma şirketlerinden biri olan Strategy Analytics konu hakkında bir rapor yayınladı. Yayınlanan raporda 2017’nin ilk çeyreğinde en çok satan akıllı telefonlar listelendi. Bu listeye aşağıdan göz atabilirsiniz.

en çok satan akıllı telefonlar

Açıkçası iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın en çok satan akıllı telefonlar listesinde başı çekmesi pek de sürpriz bir gelişme sayılmaz. Bu listedeki asıl sürpriz ise Oppo’dan geldi diyebiliriz. Oppo’nun R9s modeli 8.9 milyon adet satarak 2017’nin ilk çeyreğinde 3. en çok tercih edilen akıllı telefon olmayı başarmış durumda. Merak edenler için hemen belirtelim. Oppo R9s, ülkemizde satılmıyor. Hatta Amerika ve Avrupa’da da satılmıyor. Fakat telefon Çin’de ve Hindistan’da oldukça popüler. Dolayısıyla bu kadar kalabalık nüfusa sahip iki pazarda popüler olan bir cihaz, direkt olarak en çok satan akıllı telefonlar listesinde zirveyi zorlayabiliyor.