En çok satan akıllı telefon modelleri açıklandı

Apple yeni güncellemesi ile saldırılara karşı tam koruma sağlayacak

Akıllı telefon dünyasının en popüler ismi konumunda olan iPhone, yapılan son araştırmayla birlikte bu konuyu bir kez daha teyit etmiş oldu.

En çok satan akıllı telefon modelleri açıklandı. Araştırma firması Counterpoint’e göre, 2022 yılında en çok satan on telefon arasında sadece iki Android cihazı bulunuyor. Bu cihazlar Samsung’un bütçe dostu modelleri Galaxy A03 ve Galaxy A13 oldu. Geri kalan yerleri ise iPhone’lar aldı ve iPhone 13 listede birinci sırayı kimseye bırakmadı.

Messi altın iPhone 14

Apple’ın akıllı telefon pazarındaki üstünlüğü göz önüne alındığında, bu sonuç sürpriz değil. Yılda sadece birkaç model piyasaya sürdükleri için, iPhone almak isteyen tüketicilerin sınırlı seçenekleri var. Bu da onları daha yeni bir iPhone modeli seçmeye yönlendiriyor. Öte yandan, Android cihazların geniş yelpazesi, tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun birkaç model bulmalarına imkan veriyor. Bu, yıllardır süregelen bir trend ve yakın zamanda değişmesi pek muhtemel değil.

Apple 2025 yılı için iPhone planlarını duyurdu

En çok satan akıllı telefon modelleri açıklandı

Bu durum, Apple’ın Android alanındaki artan rekabetten giderek daha fazla yararlandığını gösteriyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez, sekiz iPhone modeli en çok satan on telefon listesinde yer aldı. Ocak’tan Ağustos’a kadar iPhone 13 ve iPhone 13 Pro Max listenin başında yer aldı, ardından lansmanını takip eden üç ay boyunca çok iyi satan iPhone 14 Pro Max geldi. Aralık ayında ise iPhone 14 listede birinci sıraya yerleşti.

Apple daha pahalı bir iPhone 'Ultra' üzerinde çalışıyor

Genel olarak, iPhone 13 tüm akıllı telefon satışlarının yüzde beşini oluştururken, bu ismi iPhone 13 Pro Max ve iPhone 14 Pro Max takip etti. Dördüncü sırayı Samsung Galaxy A13 alırken, bir dizi iPhone modeli ve Galaxy A03 de listeye g. Counterpoint, en son iPhone Pro Max modelinin, ilk kez Pro ve standart modellerden daha fazla ünite sattığını belirtiyor.

Her nasıl olursa olsun, en çok satılan akıllı telefon listesinin ilk 10’unda 8 adet iPhone bulunması, Apple’ın ne kadar büyük ve güçlü bir marka olduğunun da göstergesi olarak kabul edilecektir. En çok satan akıllı telefon modelleri açıklandı.

Apple Music Classical 28 Mart’ta geliyor