Elon Musk tweet attı dogecoin uçuşa geçti

dogecoin

Teknoloji dünyasının ünlü ismi Elon Musk’ın attığı tweet sonrası dogecoin bir kez daha uçuşa geçti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Sürekli tartışılan bir konu var. O da kripto para dünyasının manipülasyona ne kadar açık olduğu. Malum, pek çok kripto paranın geleceği arkasındaki teknoloji ile üzerine kurulmuş olan projelerle ilişkilendiriliyor. Örneğin ETH, ADA, DOT gibi kripto paralar teknolojisi ve üzerine şekillenecek projeler gereği gelecek vaat edebilir.

Fakat bir de DOGE gibi içi boş olan coinler var. Bilindiği üzere DOGE tamamen BTC kopyası, şaka amaçlı çıkmış bir coindi. Fakat ne olduysa Elon Musk’ın bu kriptoyu sahiplenmesinden sonra oldu.

DOGE coin anlamsız bir şekilde kendisini katladı. Katlama derken öyle üçe beşe katlamadan bahsetmiyoruz. 10x hatta belki de 20x’lik bir katlamadan bahsediyoruz.

Elon Musk tweet attı dogecoin uçuşa geçti

Bir arada 0.5 dolar seviyelerini test eden DOGE, sonrasında geri çekilmeye başlamıştı. 0.2 dolar seviyelerine kadar çekilen DOGE, geçtiğimiz gün Elon Musk’ın attığı tweet ile tekrardan yükselişe geçti.

Musk attığı twette 8 Mayıs’ta katılacağı bir programı işaret etti ve The Dogefather yazdı. Sadece bunu yazması bile DOGE’un kısa sürede en çok değer kazanan kripto paralar içerisinde zirveye yerleşmesine neden oldu.

Kripto paralar manipüle hareketlerden ne kadar etkileniyor bilinmez ama DOGE’un temeli tamamen atılan tweetlere bağlı diyebiliriz.

Nike PS5 temalı ayakkabı üretecek! İşte detaylar