Intel yeni işlemcilerini paylaştı: Performans canavarı olacak

Intel, Qualcomm için çip üretmeye başlayacak

Intel yeni işlemcilerini herkesle paylaştı. Bu işlemciler performans açısından son derece büyük bir beklenti yarattı.

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Intel yeni işlemcilerini tanıttı. Bu işlemcilere bakacak olursak gerçekten de fazlasıyla performans canavarı olacağını söylemek mümkün. AMD karşısında yeteri kadar güçlü duramayan bu marka yeni nesil işlemciler ile birlikte kendisinden sürekli bahsettirecek.

CS 2022 etkinliğinde 12. nesil H serisi Intel core işlemciler tanıtıldı. Bu işlemcilere baktığımızda Alder Lake serisine yenilerinin eklendiğini görüyoruz. P ve U serisi ile tam olarak 20 adet işlemci duyuran bu marka büyük bir güç oluşturmayı başaracak gibi görünüyor. 2022 yılının bilgisayarları ateş gibi çalışacak.

Intel yeni işlemcilerini kullanıcılarla paylaştı

İşlemci alanında önemli bir yere sahip olan intel, H serisi işlemciler ile birçok ortak noktası bulunan P serisi işlemciler üzerinden bilgisayarları farklı bir noktaya taşıyacak. Seride yer alması planlanan yeni işlemciler 14 çekirdek ile geliyor. Bu çekirdeklerin 6 tanesi performans odaklı olacak. 8 tanesi ise verimliliği hedefleyecek.

Intel yeni işlemcilerini

Intel tarafından çıkarılan bu yeni işlemciler arasında U serisi yer alacak. Fakat bu seridekiler P serisine göre daha düşük çekirdek sayısı ile ön plana çıkacak. Performans çekirdeği sayısı 2 olarak belirlendi. Toplam çekirdek sayısı ise 6 ile 10 arasında olacak. Böylece işlemcilerde birçok farklı tür seçilebilecek. Buna göre bir fiyatlandırma yapılacak.

Intel 12. nesil işlemcisi ile göz doldurdu

Intel yeni işlemcilerini tanıtırken son derece iddialı ifadeler kullandı. Mesela AMD donanımlarına göre yüzde 70 oranında daha iyi olduğunu ifade etti. Hatta Apple M1 pro işlemcilerine göre çok daha iyi performans gösterdiğini söyledi. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.