Elon Musk Twitter’ın Vine’ı geri getirmesini istiyor

Elon Musk Twitter'ın Vine'ı geri getirmesini istiyor

Elon Musk Twitter için farklı planlara sahip. Tesla CEO’su, şirketin 2016’da kapattığı kısa video uygulaması Vine’ı geri getirmeyi hedefliyor. İşte tüm detaylar.

Axios’a göre, Twitter’ın yeni “Baş Twit”i, bir grup mühendise, bir yeniden başlatma üzerinde çalışmalarını söyledi. Elon Musk şirketin Twitter Blue aboneliğini doğrulanmış kullanıcılar için zorunlu hale getirmeyi düşündüğünü ilk bildirenlerden biri olan Verge’e diğer planlarını da duyurdu.

Elon Musk Twitter'ın Vine'ı geri getirmesini istiyor

Kaynaklar “Vine’ın bu noktada gerçekten yeniden başlatılıp başlatılmayacağı belli değil” dedi. “Muhtemelen Musk’ın her türlü seçeneği düşündüğü aşamada olsak da, Vine’ı geri getirmeyi ciddi olarak düşündüğünü gösteren bazı kanıtlar kesinlikle var. Bugün erken saatlerde, şirketin uygulamayı yeniden başlatmasının gerekip gerekmediğini sormak için 112 milyon Twitter takipçisine anket yaptı. Gezegendeki en popüler YouTube yıldızlarından biri olan MrBeast, Musk bunu yaparsa ve Vine TikTok ile rekabet etmeye devam edebilir” ifadelerini kullandı.

Bu planlar Musk’ın Twitter’ı Çin’in WeChat’ine benzer bir “süper uygulamaya” dönüştürme hedefiyle kesinlikle uyumlu görünüyor. Bununla birlikte, Musk’ın Twitter’ın doğrulama özelliğinden para kazanmak için belirlediği bildirildiği gibi zaman çizelgesi muhtemelen gerçekçi değil. Axios’a göre şirket, uygulamayı altı yıldan uzun bir süre önce kapattığından beri Vine’ı güncellemedi. Raporlara bakılırsa uzun vadede Twitter bünyesinde gerçekten büyük değişiklikler yaşanması bekleniyor. Bu kapsamda daha fazla detay da yakında ortaya çıkacaktır.

Elon Musk Twitter kodunu Tesla yazılımcılarına inceletiyor