Elon Musk, Twitter’ın gelirini artıracak!

Elon Musk, Twitter'ın gelirini artıracak!

The New York’tan bir rapora göre, dünyanın en zengin adamı ve Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter’ın 2028 yılına kadar aboneliklerden yaklaşık 10 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyor. İşte detaylar.

Times tarafından görüntülenen bir sunumda Elon Musk, yatırımcılara kendi mülkiyeti altında neler bekleyebilecekleri konusunda bir fikir verdi. Buna, 2025 yılına kadar Twitter Blue abonelerinin 69 milyona ve bu sayının 2028 yılına kadar iki katından 159 milyona çıkarılması da dahil. Uygulama özelleştirmesi, reklamsız makaleler ve diğer ayrıcalıklı özellikler de bekleniyor. Musk, toplam Twitter kullanıcılarında da büyük bir büyüme bekliyor. Geçen yıl bildirilen 217 milyon kullanıcıdan 2025’te 600 milyon Twitter kullanıcısına ve sonunda 2028’de 931 milyona ulaştı. Sunum destesi ayrıca, Musk’ın 2023’te dokuz milyon ve 2028’de 104 milyon abone getirmeyi umduğu Blue dışında, “X” adlı isimsiz bir abonelik hizmetinin planlarını da özetliyor.

Elon Musk, Twitter'ın gelirini artıracak!

“X” aboneliği ne olursa olsun, ondan ve Blue’nun birleşiminden elde edilen gelirin 2028 yılına kadar 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Times’a göre, Twitter’ın öngörülen toplam gelirinin geri kalanını reklamlarla karşılaması gerekiyor, bu da Musk’ın Twitter’ın 2028 yılına kadar yaklaşık 12 milyar dolar kazanacağını tahmin ettiği bir şey. Twitter, geçmişte birincil gelir akışı olarak reklamcılığa bağımlıydı. Twitter şu anda kullanıcıların içerik oluşturuculara bahşiş vermelerine, Süper Takipler satın almalarına ve sınırlı alışveriş özellikleriyle etkileşim kurmalarına izin veriyor. Ancak Elon Musk, PayPal’ın kurucu ortaklarından biri olduğu için, genişlemek için bir alan görebilir.  Times, Musk’ın 2025 yılına kadar 11.072 çalışana sahip olmayı hedeflediğini belirtiyor.

Nvidia kripto madenciliği yüzünden 5.5 milyon dolar ceza ödeyecek