Nvidia kripto madenciliği yüzünden 5.5 milyon dolar ceza ödeyecek

kripto madenciliği

Nvidia, kripto madenciliğinin ekran kartı satışlarındaki etkisi konusunda yatırımcılarını yanılttığı için 5.5 milyon dolar ceza ödeyecek.

Dünyanın en büyük ekran kartı ve GPU üreticilerinden olan Amerikalı teknoloji şirketi Nvidia, kripto madenciliği yüzünden kendisini bir soruşturmanın merkezinde buldu. Üstelik soruşturma sonunda suçlu bulundu ve 5.5 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

Ekran kartı üreticisinin suçlu bulunmasının sebebi ise 2018 yılında oyun alanında yaptığı satışların kaynağı konusunda yatırımcılarını yanılttığına karar verilmesi. Güvenlik ve Borsa Komisyonu’na göre Nvidia, kripto madenciliğinin ekran kartı satışlarında ne kadar önemli bir rol oynadığı konusunda dürüst davranmayarak yatırımcılarını bilerek yanlış bilgilendirdi. Kripto faktörünü yatırımcılarına bildirmeyerek, oyun alanındaki satışlarındaki artışın asıl sebebi hakkında dürüst davranmadı.

NVIDIA video görüşmesi

Güvenlik ve Borsa Komisyonu tarafından başlatılan soruşturmayı mahkemeye taşımadan çözmek için bir süredir komisyon ile görüşmeler yürüten Nvidia, suçlamaları resmi olarak kabul etmese de, komisyon ile anlaşarak 5.5 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Bildiğiniz gibi güçlü ekran kartları, GPU’lar kripto madenciliğinde önemli bir görev üstleniyor. Bu yüzden Nvidia’nın da aralarında yer aldığı ekran kartı üreticileri de bu duruma kayıtsız kalmıyor. Öyle ki Nvidia son yıllarda doğrudan bu alana yönelik bazı modeller de çıkarmaya başladı. Böylece oyuna yönelik ekran kartı satışları ile kriptoya yönelik ekran kartı satışları biraz da olsa birbirinden ayrılmış oldu.

vivo S15 bu kez de TENAA’da görüldü