Xbox, bu hafta sonu kesinti problemi yaşadı

Xbox, bu hafta sonu kesinti problemi yaşadı

Hafta sonu boyunca sağlam bir oyun deneyiminin tadını çıkarmayı uman Xbox kullanıcıları, yaklaşık dokuz saat süren bir kesinti problemiyle karşılaştı. İşte tüm detaylar.

Microsoft, Cumartesi günü saat 16:00 civarında, bazı kullanıcıların oyun satın alıp başlatamadığını veya Xbox Cloud Gaming oturumlarına katılamadığını itiraf eden bir tweet yayınladı. Downdetector hizmeti de bu süre zarfında hata raporlarında ani bir artış kaydetti. Oyuncular fiziksel disklere geçebilir veya teorik olarak çevrimdışı oynayabilirlerdi. Ancak The Verge’in bildirdiği bir rapora göre, bazı kullanıcılar için çevrimdışı oyun bile çalışmıyordu.

Xbox, bu hafta sonu kesinti problemi yaşadı

Microsoft, Pazar günü 01:00 ET civarında bir güncelleme yayınladı ve kullanıcıların artık bu sorunları yaşamaması gerektiğini duyurdu. Şirketin problemi düzelttiğini söylemesine rağmen kesinti Pazar sabahına kadar devam etti. Yaşanan kesinti bu hafta sonu şimdiye kadarki ikinci Xbox Ağı kesintisiydi. Xbox, Cuma öğleden sonra geç saatlerde başlayan ve Cumartesi sabahına kadar uzanan benzer bir kesinti yaşadı. Microsoft da oyunları başlatma, satın alma ve Bulut Oyun oturumlarını başlatma ile ilgili sorunlar konusunda uyarıda bulundu. Buna ek olarak Microsoft, bazı kullanıcıların Netflix ve Disney+ gibi akış uygulamalarına erişmek için daha önceki kesinti sırasında da mücadele ettiğini itiraf etti. Microsoft, kullanıcı şikayetlerinin yeniden artmaya başlamasından yaklaşık üç saat önce, Cuma günü kesintiyi yalnızca Cumartesi günü saat 13:00’te tamamen çözdüğünü iddia etti.

Yeni Game of Thrones dizisinden fragman yayınlandı