Elon Musk’ın sitesi X.com Twitter’a rakip olabilir

Elon Musk Twitter davası 17 Ekim'de başlıyor

Elon Musk, elinde tuttuğu X.com adresini kullanarak Twitter’a rakip olacak yeni bir sosyal medya platformu kullanabilir.

Elon Musk, Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık bir teklif yaptığında, bütün yıl teknoloji dünyasının gündemini meşgul edecek bir mevzunun fitilini yakmış oldu. Haftalarca Elon Musk’ın bu anlaşmayı tamamlayıp tamamlamayacağı, tamamlarsa şirketin geleceğinin nasıl olacağı konuşuldu. Musk sonunda bu anlaşmadan caydı ama bu kez de Twitter yönetimi Musk’ın peşine düştü ve taahhütte bulunduktan sonra anlaşmayı tamamlamadığı için Musk’a dava açtı. Önümüzdeki günlerde başlayacak bu dava için bekleyiş sürerken, Musk cephesinden de salvolar gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde bir karşı dava açarak Twitter yönetimini bot hesaplar konusunda sahtekârlık yapmakla suçlayan Elon Musk, bu kez de kendi sosyal medya platformunu kurabileceğini söyleyerek ileride sosyal medya devine rakip olabileceğinin sinyallerini verdi.

Elon Musk Tesla işgücünü yüzde 10 azaltmayı hedefliyor

Sosyal medyada kendisine bir gün kendi sosyal medya platformunu kurup kurmayacağı sorulan Elon Musk, bu soruya “X.com” şeklinde cevap vererek dedikodu fitilinin ateşini yakmış oldu. Bildiğiniz gibi X.com, Musk’ın 1999 yılında kurduğu online banka için kullandığı internet sitesinin adı. Bu girişim sonlandırılmış olsa da X.com adresi Musk’ın elinde durmaya devam ediyor. Yani Musk isterse X.com’u Twitter’a rakip olacak bir sosyal medya platformunun yeni adresi olarak kullanabilir. Görünüşe bakılırsa Musk da attığı “X.com” tweetiyle buna gönderme yapıyor.

Bu Elon Musk’ın kendi sosyal medya platformunu kurma konusundaki ilk açıklaması değil. Musk, sosyal medya devini satın almak için teklif yapmadan önce de kendi sosyal medya platformunu kurmayı düşündüğünü söylemişti.

iPhone 14 fiyatı beklenenden pahalı olabilir