Age of Empires Mobil tanıtıldı

Age of Empires Mobile

Age of Empires Mobile duyuruldu. Android ve iOS’a gelecek bu yeni Age of Empires oyunundan kısa bir tanıtım videosu da yayınlandı.

Oyun dünyasının gelmiş geçmiş en başarılı serileri arasında yer alan Age of Empires, daha çok PC oyunculuğu ile özdeşleştirdiğimiz bir seri olsa da artık farklı platformlarda da oyun severlerle buluşuyor. Çok yakında bu platformlara mobil cihazlar da katılacak.

Bugün Age of Empires serisinin 25. yılını kutlamak için özel bir etkinlik düzenleyen Xbox Game Studios, bu özel yayın sırasında Age of Empires’ın PC’den mobile geçtiğini duyurarak mobil oyun sevenlerin uzun süredir beklediği müjdeyi verdi. Age of Empires Mobile, Android ve iOS’a geliyor. Mobil Age of Empires oyununu resmi olarak duyuran Xbox Game Studios, bununla da yetinmeyip oyunu tanıtmak için kısa bir fragman da yayınladı. Bugün gerçekleşen etkinlikte yayınlanan videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

age of empires mobil

Bildiğiniz gibi Microsoft, bir süredir mobil oyun alanına girmek için önemli adımlar atıyor. Age of Empires Mobile da bu hamlelerin son örneği. Hatırlarsanız şirket daha önce de Activision Blizzard King’i satın alarak bu alanda önemli bir adım atmıştı.

Age of Empires serisi daha önce 2015 yılında Age of Empires: Castle Siege ile mobile taşınmıştı. Daha sonra yine mobil bir Age of Empires oyunu olan World Domination yayınlanmıştı. Ancak her iki oyun da uzun ömürlü olmadı. Bu iki oyunun aksine Age of Empires Mobile’ın tam anlamıyla bir Age of Empires oyunu olacağı ve önceki mobil oyunlardan çok daha kapsamlı bir Age of Empires deneyimi sunacağı söyleniyor.

Mark Zuckerberg’e Meta yatırımcılarından uyarı geldi