Hollow Knight: Silksong da ertelendi

hollow knight silksong

Son yılların en başarılı bağımsız oyunlarından Hollow Knight’ın heyecanla beklenen devam oyunu Silksong, 2023’ün ilk yarısında çıkmayacak.

2017 yılında oyun severlerle buluşan Metroidvania türündeki Hollow Knight oyunu, hem eleştirmenler hem de oyuncular tarafından beğeniyle karşılandı ve kısa sürede geniş kitlelere ulaşarak yılın en başarılı oyunlarından biri haline geldi. Hatta sadece 2017’yle kalmayıp son yılların en başarılı bağımsız yapımlarından biri olarak kabul edilmeye başlandı.

İlk oyun böylesine başarılı olunca bir devam oyununun da önü açılmış oldu. O günden beri oyun severler tarafından merakla beklenen devam oyunu, yani Hollow Knight: Silksong, yakında oyun severlerle buluşacak. Ancak görünen o ki Silksong’un çıkışı ilk başta düşündüğümüz kadar yakında olmayacak. Çünkü merakla beklenen oyunun çıkışı bir kez daha ertelendi.

hollow knight silksong 2

Oyunun yapımından sorumlu olan Team Cherry ekibinde yer alan Matthew Griffin, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak Silksong’un hala yapım aşamasında olduğunu ve 2023’ün ilk yarısında çıkmasının mümkün olmadığını söyledi. Bu da oyunun 2023’ün ilk yarısında çıkabileceği yönündeki beklentilerin cevapsız kalacağını gösterdi. Dahası Matthew Griffin oyun için herhangi bir çıkış tarihi vermekten de kaçındı. Bu da oyunun 2023’ün ikinci yarısında da çıkışı hazır hale gelmeyebileceğini gösteriyor. Yani anlayacağınız yeni Hollow Knight oyununun çıkışı 2024’e kalabilir.

Aslında Team Cherry daha önce oyunun 2023’ün ilk yarısında çıkacağı yönünde bir açıklama yapmadı. Ancak haziran ayındaki Showcase etkinliğinde yayınladığı tanıtım videosunda Silksong’a da yer vermesi, oyunun en geç Haziran 2023’e kadar çıkacağı şeklinde yorumlandı. Çünkü söz konusu videoda Microsoft sonraki 12 ay içinde çıkacak oyunlara odaklanıyordu. Görünen o ki Team Cherry’nin planı oyunu Haziran 2023’ten önce çıkarmaktı ama bu planı tutmadı. Bu yüzden de çıkış tarihinin ertelenmesi gerekti.

Realme 11 Pro ve Pro+ resmen tanıtıldı