Elon Musk Twitter anlaşmasını iptal etmekle tehdit etti

Elon Musk Twitter

Elon Musk Twitter’ın sahte hesaplar konusunda bilgi sakladığını öne sürdü ve anlaşmayı iptal etmekle tehdit etti.

Haftalardır gündemde olan Elon Musk Twitter anlaşması bugün artık karmakarışık bir hal almış durumda. Elon Musk sosyal medya şirketini satın almak için 44 milyarlık çılgın bir teklif yaptığında, Musk şirketi almak için çok hevesli, Twitter yönetimi ise şirketi satmaya gönülsüz görünüyordu. Bugün geldiğimiz noktada roller 180 derece değişmiş durumda. Elon Musk şirketi alma fikrinden vazgeçmiş gibi duruyor. Twitter yönetimi ise imzalanan ön anlaşmayı kullanarak Musk’ı şirketi almaya zorlamaya çalışıyor. Çünkü bu anlaşma gereği Musk Twitter’ı almaktan vazgeçerse şirkete 1 milyar dolar tazminat ödemek zorunda.

Ancak bu 1 milyar dolarlık tazminat tehdidine rağmen Elon Musk Twitter’ı almama konusunda oldukça ciddi görünüyor. Musk’ın anlaşmadan cayma sebebi ise şirketin sahte ve bot hesaplar konusunda dürüst davranmaması. Son dönemde Twitter’da şirketin söylediğinden çok daha fazla sahte ve bot hesap olduğu iddialarını sık sık gündeme getiren ve bu sebeple anlaşmayı askıya alan Musk, bugün yine bu konuya değindi ve bu kez açık açık anlaşmayı iptal etmekle tehdit etti.

Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Elon Musk’ın avukatı, bu tür anlaşmaları denetleyen kurum olan SEC’e bir mektup göndererek müvekkilinin savunmasını iletti. Musk bu mektupta tüm çabalarına rağmen Twitter yönetiminin sahte hesapların sayısını açıklamaktan kaçındığını söylüyor. Bu yüzden de ilk başta anlaştıkları şartlar doğru çıkmadığı için anlaşmadan cayma hakkı olduğunu savunuyor.

Twitter yönetimi platformdaki sahte hesapların sayısının yüzde 5’in altında olduğunu savunuyor. Musk ise bu rakamın gerçeği yansıtmadığı düşünüyor ve verileri kendi ekibinin incelemesini istiyor. Ancak Twitter yönetimi buna izin vermiyor. Bu tartışma haftalardır devam ediyor olsa da olayın SEC’e de taşınmış olması Musk’ın anlaşmayı iptal etme konusunda son derece ciddi olduğunu gösteriyor.

Winklevoss ikizleri Facebook’tan sonra bir darbe de kriptodan yedi