Winklevoss ikizleri Facebook’tan sonra bir darbe de kriptodan yedi

Winklevoss ikizleri

Mark Zuckerberg’in Facebook fikrini kendilerinden çaldığını iddia eden Winklevoss ikizleri, bu kez de kripto para piyasasından darbe yedi.

Bugün dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Facebook’u Harvard Üniversitesi’nde öğrenciyken kuran Mark Zuckerberg, şirketi kurulum sürecinde pek çok kişiyle sorun yaşamıştı. Sosyal Ağ filmine de konu olan bu süreçte Mark Zuckerberg ile karşı karşıya gelen isimler arasında, Zuckerberg’in Facebook fikrini kendilerinden çaldığını iddia eden Winklevoss ikizleri de vardı. Winklevosslar o dönemde Zuckerberg’e dava açmış, sonunda bu dava mahkeme dışında imzalanan bir anlaşmayla sonlanmıştı.

Bu anlaşma kapsamında Zuckerberg, Winklevosslara 65 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Facebook gibi bugün değeri trilyon dolara yaklaşan bir şirketin yanında 65 milyon ufak kalsa da, Winklevoss ikizleri bu parayı iyi değerlendirmeyi başardı. Kripto para piyasasına ilk giren isimler arasında yer alan Winklevosslar, zamanla servetlerini 5 milyar dolara kadar çıkardı.

winklevoss facebook

Ancak son dönemde kripto para piyasasında yaşanan çöküş onları da vurdu. Facebook’un kuruluşu sırasında Mark Zuckerberg’in gazabına uğrayan ikizler, bu kez de kripto para piyasasından darbe yedi.

Winklevossların kripto para şirketi Gemini, son dönemde yaşadıkları finansal sorunlar nedeniyle 100 çalışanlarının işten çıkarmak zorunda olduklarını açıkladı. Bu da yetmezmiş gibi şirket bir de kripto para alanındaki faaliyetleri konusunda yetkililere karşı dürüst davranmadığı gerekçesiyle mahkemelik oldu.

iPhone 14 Max büyük ölçüde kesinleşti