Oppo, Unity ile Ortaklığa gidiyor

l12

Oppo yeni bir anlaşma imzaladığını açıkladı. Teknoloji devi akıllı telefonlarında daha iyi oyun performansı ve grafik kalitesi sunmak için Unity ile ortaklığa gidiyor.

Unity, bilindiği gibi oyun motorlarıyla piyasadaki en iyi şirketlerden biri. Şirket “Honor of Kings”, “Honkai 3”, “Call of Duty” ve hatta “Genshin Impact” gibi hem bilgisayarlar hem de mobil oyunlar için çalışmaları ile ön plana çıktı.

Bunları referans aldığımızda Oppo’nun firma ile anlaşmaya gitmesini gayet doğal karşılayabiliriz. Bunun ile beraber firma cihazları için özel olarak optimize edilmiş oyun performansında yapılacak bir iyileştirme, markanın müşterilerine daha iyi bir oyun deneyimi sunacaktır.

Unity

Şirket, Çin Uluslararası İthalat Fuarı sırasında gerçek zamanlı 3G motor devi Unity ile ortaklığını duyurdu. Bu işbirliği, görsel doğruluğu veya grafik görselleri iyileştirmeyi ve hatta Unity’ye dayalı oyunların daha sorunsuz çalışmasını sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca Oppo, kendi geliştirdiği ışın izleme algoritmasını, oyunda gerçek zamanlı olarak ışıklar ve gölgeler oluşturmaya yardımcı olan Unity oyun geliştirme motoruna zaten entegre etti.

un2

Akıllı telefon markasının ışın izleme algoritmaları ayrıca gerçek zamanlı dinamik gölgeler, yüzey yansımaları, cam kırılmaları ve daha fazlasını üretebilir. Daha basit bir ifadeyle, oyunların görsel doğruluğunu büyük ölçüde artıran ışığın gerçek davranışını simüle edebilir. Ortaklık henüz duyuruldu, ancak gerçek hayatta Oppo cihazlarındaki oyun deneyimini nasıl etkileyeceği henüz belli değil.

Android 14 ile yeni dosya biçimi desteği gelecek