Elon Musk evsiz kalıyor

elon musk evsiz

Ünlü yatırımcı ve Tesla’nın patronu Musk, sahip olduğu tüm mülkleri satarak “evsiz” olarak yaşayacağını açıkladı.

Elon Musk evsiz kalma kararını, Tesla’nın borsadaki değerini zirveye çıkmasıyla aldığını açıkladı.

Elon Musk evsiz kalıp kiracı olacak

Buna göre, ünlü yatırımcı sahip olduğu 7 evi satışa çıkaracak ve bundan sonra “kiracı” olarak yaşayacağını vurguladı. Bu kararının ise kız arkadaşı, ünlü şarkıcı Grimes’ın hiç hoşuna gitmediğini de, magazinel bir detay olarak ekledi.

Musk ayrıca, 2016’da ölen ünlü Gene Wilder’ın evinin de ona ait olduğunu ve satışa çıkacağını hatırlattı. Ancak Gene Wilder’ın evinde, evin ruhunu bozacak bir tadilat veya değişiklik yapılamayacağı şartı ile satış gerçekleşecek. Bir diğer deyişle, eksi Hollywood aktörünün evini bir tür yaşayan müze olarak korumayı kabul eden bir zengin, evi satın alabilecek.

Peki Elon Musk bu evleri neden satıyor?

Musk, evlerin satışından yaklaşık 100 milyon dolar nakit elde edecek. Musk bu satış haberinin arasında, Tesla’nın hisselerinin çok yüksek olduğu yorumunu da kattı. Bunun üzerine paniğe kapılan yatırımcılar Tesla hisseleri satmaya başladılar ve Tesla hisselerinde önemli bir düşüş yaşandı.

Musk’ın bu tür “Twitter” yorumlarıyla Tesla hisselerini fiyatını düşürmesi daha da önce de yaşanmıştı. ABD’de sermaye piyasaları regülatörü de Musk’a 50 milyon dolarlık bir ceza kesmişti. Tesla şirketi ise patronun tweetlerinin yönetim kurulu onayından geçmesi gerektiğine karar vermişti.

Elon Musk , ” sokağa çıkma, evde kal ” çağrısına ne diyor?

Ancak öyle görünüyor ki, ABD’nin uyanık yatırımcısı, kendi şirketiin hisselerini düşüş trendine sokarak, elde edeceği 100 milyon dolarlık yeni fonu da yine “ucuzdan” Tesla hissesi toplamak için kullanacak. Kendisi, dünyanın en zengin evsizi olarak tarihe geçmeye kararlı görünüyor. Hayırlı işler Elon.

elon musk evsiz 2

Ya da acaba, Elon Musk, dünyanın bir daha iflah olmayacağını fark etti de bir kaç seneye, dönmemek üzere Mars’a mı taşınmaya hazırlanıyor. Neler oluyor Elon?