Elon Musk , Tesla Cybertruck ‘ın 2023’te satışa çıkacağını söyledi

Elon Musk, Tesla Cybertruck'ın 2023'te satışa çıkacağını söyledi

Elon Musk , şirketin Giga Texas fabrikasının açılış partisinde Tesla’nın nihayet gelecek yıl Cybertruck ‘ı satmaya başlayacağını duyurdu. İşte detaylar.

Elon Musk , sahnedeki sunumunda, kapılarının artık kulpları olmaması dışında hala önceki versiyonlara benzeyen üretim Cybertruck aracını sergiledi. Araba kullanıcının orada olduğunu anlayabiliyor ve kapıları açması gerektiğini biliyor.

Ayrıca ilk olarak 2019’da duyurulan Cybertruck’ın piyasaya sürülmesindeki gecikme için de özür dilendi. Tesla’nın orijinal (ve oldukça iyimser) hedef çıkış tarihi 2021’di, ancak aracın lansmanı 2022’ye ve şimdi de 2023’e erteledi.

Elon Musk , Tesla Cybertruck 'ın 2023'te satışa çıkacağını söyledi

Otomobil üreticisi, Cybertruck’ı Amerika’daki “en yüksek hacimli” otomobil fabrikası olmayı umduğu Texas Gigafactory’de üretecek. Musk, dünya çapında planladığı diğer projelerin nasıl daha çevre dostu olduğuna da değindi.

Şirket, bu araça ek olarak, gelecek yıl Tesla Semi EV’yi ve henüz açıklamadığı diğer ürünleri de piyasaya sürmeyi planlıyor. Uzun mesafeler arasında kargo taşımak için tasarlanan elektrikli büyük teçhizatın 2019’da piyasaya sürülmesi gerekiyordu, ancak piyasaya sürülmesi de birkaç kez ertelendi.

Musk, Tesla’nın Optimus insansı robotunun da 2023’te üretime başlayacağını ve insanların yapmak istemediği herhangi bir görevi yerine getirmek için tasarlanacağını söyledi. Görünüşe göre ileriye bakabileceğimiz bir başka gelecek ürün, oldukça fütüristik görünecek şekilde tasarlanacak özel bir robotaksi.

Ancak tüm bunlardan önce Tesla, bu yıl Kuzey Amerika’da Tam Kendi Kendine Sürüş Teknolojisinin geniş bir beta sürümünü piyasaya sürecek.

Realme GT2 Pro tanıtıldı!