Elon Musk, Tesla ve SpaceX’i hayırseverlik olarak gördüğünü söyledi

Elon Musk Netflix açıklaması

Elon Musk, Tesla ve SpaceX gibi kurucusu olduğu şirketleri aslında hayırseverlik olarak gördüğünü, çünkü bu şirketlerin insanların hayatlarını iyileştirdiğini söyledi.

Twitter’ı satın alma girişimi ve ardından yaptığı açıklamalarla teknoloji dünyasının gündemini adeta ele geçiren Elon Musk, çok konuşulacak bir açıklamaya daha imza attı. Tesla ve SpaceX gibi şirketleri sayesinde dünyanın en zengin insanı haline gelen Musk, kurucusu olduğu ve başında yer aldığı bu şirketleri aslında hayırseverlik olarak gördüğünü söyledi.

Tesla, Süper Şarj cihazlarıyla ilgili hamle yapıyor

Elon Musk’ın TED’in başındaki Chris Anderson ile yaptığı, bugün yayınlanan röportajda yer alan bu ifade, Musk’ın şirketlerine bakışını gözler önüne seriyor. Musk, şirketlerini hayırseverlik çalışmaları olarak görüyor çünkü Musk’a göre Tesla da SpaceX de insanlığa yararlı olacak şeyler yapıyor.

Musk, Tesla’nın elektrikli otomobilleriyle sürdürülebilir enerjiye geçişi hızlandırdığına, SpaceX’in ise insanlığın çok gezegenli bir medeniyet haline gelerek uzun vadede hayatta kalmasını sağlayacağına dikkat çekti.

Musk, yeni şirketleri Neuralink ve The Boring Company’nin de insan hayatını iyileştirmek için çalıştığını söylüyor. Neuralink ile beyin ile ilgili hastalıkların iyileştirilebileceğini, The Boring Company tarafından kazılan tünellerin ise trafik sorununu çözebileceğini ifade ediyor. Musk’a göre insanların hayatını iyileştirecek bu işlere imza atmak, hayırseverlik adı altında birilerine para bağışlamakla benzer bir görev görüyor.

Meta’nın AR gözlükleri 2024 yılına kalabilir