Elon Musk ekonomik durgunluğun bir yıldan fazla sürmesini bekliyor

Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Elon Musk, şu anda teknoloji dünyasında etkileri hissedilen ekonomik durgunluğun bir yıldan fazla sürmesini bekliyor.

Bir yandan pandeminin hala hissedilen etkileri, bir yandan Rusya-Ukrayna savaşı derken tüm dünyada bir ekonomik durgunluk dönemi yaşıyor. ABD gibi normalde ekonomisi son derece stabil olan ülkelerde bile enflasyon rakamları yıllardır olmadığı seviyelere çıkmış durumda. Bu durum teknoloji dünyasını da ciddi şekilde etkiliyor. Apple, Google, Amazon gibi en büyük teknoloji şirketleri bile 2022’nin başından beri ciddi değer kaybetti. Snap gibi bazı teknoloji şirketleri içinse bu düşüş daha vahim boyutlarda.

Teknoloji dünyasında pek çok şirket, bu ekonomik durgunluk döneminin minimum zararla atlatmanın yollarını arıyor. Bu yüzden çok sayıda şirket işçi çıkarıyor ya da işe alımları durduruyor. Bu şirketlerden biri de Elon Musk’ın kurucusu ve yöneticisi olduğu Tesla. Bildiğiniz gibi Tesla son dönemde çok sayıda çalışanını işten çıkardı. Bunun sebebi ise Musk’ın ekonomik durgunluk konusunda oldukça endişeli olması. Çünkü Musk’a göre bu süreç öyle çabuk sona ermeyecek.

Elon Musk Tesla işgücünü yüzde 10 azaltmayı hedefliyor

Tesla’nın yatırımcıları ile bir araya geldiği etkinlikte ABD’de hissedilen ekonomik durgunluk hakkında konuşan Elon Musk, söz konusu makroekonomi olduğunda tahminde bulunmanın zor olduğunu ama gidişata bakılırsa bu ekonomik durgunluğun 18 ay kadar süreceğini söyledi. Ancak Musk’a göre bu durgunluk bugün olduğundan daha ciddi bir hal almayacak. Uzun sürece ama orta ölçekli bir resesyon olacak.

Öte yandan Musk, ABD’de enflasyon artışının sonuna gelindiğine inanıyor. Musk, Tesla’nın karşılaştığı fiyatlara bakarak fiyatların düşüş trendine geçtiğini söyleyebileceğini ifade etti. ABD’de bazı ekonomistler bir resesyon içinde olduklarını kabul etmiyor olsalar da dünyanın en büyük şirketlerinden birinin liderinin resesyondan söz etmesi, bu konuda bir fikir ayrılığı olduğunu gösteriyor.

Güney Kore’yi uzaya SpaceX taşıdı