Elon Musk: Uçan Arabalar Geleceğin Ulaşım Aracı Olamaz

elon musk'ın çılgın planları

Tesla, SpaceX, Paypal gibi onlarca önemli şirketin kurucusu olan Elon Musk, uçan arabalar konusunda önemli bir açıklamada bulundu. Musk yaptığı açıklamada uçan arabaların geleceğin ulaşım aracı olmaktan çok uzak olduğunu, büyük eksiklikleri olduğunu söyledi. Dünyanın en önemli girişimcilerinden Elon Musk’ın yaptığı açıklamanın detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Dünyada yaygın olarak satışa çıkan ilk otonom aracı üreten Tesla, yeniden kullanılabilir roketleri üreten SpaceX ve çok yüksek hızlarda özel tüplerle seyahat etmeyi amaçlayan Hyperloop gibi geleceği etkileyecek büyük projelerin sahibi Elon Musk, hem Amerika’nın hem de dünyanın en önemli girişimcilerinden birisi olarak gösteriliyor. 1971 yılında doğan Musk, Güney Afrika asıllı.

‘Uçan Araçlar Trafiğe Çözüm Değil’

Kısa süre önce dünyaca ünlü televizyon kanalı Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Elon Musk, uçan arabalar konusunda ilginç bir açıklamada bulundu. Yerin altına 30 katlı tüneller kazmayı hayal eden isim, uçan arabaların trafiği rahatlatmayacağını düşünüyor. Bilim kurgu filmlerinden görmeye alışık olduğumuz uçan arabalar için Google, Uber gibi pek çok şirket çalışmalarına devam edip büyük yatırımlar yaparken Musk’ın bu açıklaması oldukça dikkat çekti. Uber uçan arabalar konusunda 2026 geniş kitlelere hizmet vermek için çalışmalarını sürdürürken, Google’ın kurucularından Larry Page 100 milyon dolarlık bir yatırımı bu alanda çalışan Zee.Aero isimli şirkete yapmıştı.

Elon Musk yaptığı açıklamanın devamında ise bu düşüncesinin nedenini anlattı. Uçan arabaların geleceğin trafiğini rahatlatmaktan çok soruna neden olacağını belirten Musk, Uber ve Airbus’ın projelerinde olduğu gibi dikey kalkış ve iniş yapan araçların aslında bir araba olmadığını, bir hava aracı sayılması gerektiğini söyledi. Dikey olarak kalkabilmek için yere uygulanan hava akımının ise aşağıdaki nesne ve insanlara zarar verebileceğini, bu nedenle de piste ihtiyaç duyabileceğini aktardı. Piste ihtiyaç duyulması durumunda da araçların yeterince kullanışlı olmayacağını ifade etti. Güvenlik konusunda değinen Musk, ‘’Eğer bir sürücü uçan arabasını korumazsa gökyüzünden bir kaput giyotin gibi başınıza düşebilir’ diyerek işin güvenlik kısmına da dikkat çekti.

BlackBerry, Gartner raporuna sert çıktı!