Elon Musk, X’ın yapay zeka chatbot’unu bu hafta yayınlayacak

Elon Musk, X'ın yapay zeka chatbot'unu bu hafta yayınlayacak

Elon Musk X platformu ile ilgili planlarını sürdürmeye devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Elon Musk’a göre X, AI chatbox’un gelmesi ile fazlasıyla gelişecek. Geliştirici topluluğu henüz yapay zeka chatbox’u ile ilgili pek bir şey açıklamadı ancak şimdiden heyecan artmış durumda diyebiliriz. Yapay zeka chatbox’u ile ilgili bilinen bir detay ise açık kaynak kodu kullanacak olması. Bu Musk’ın yönetimindeki bir platformun ilk kez açık kaynak kullanması değil. Tesla, patentlerini on yıl önce açık kaynak olarak almıştı ve artık hemen hemen her büyük otomobil üreticisi, elektrikli araç şarj konnektörünü benimsedi. X, Sizin İçin akışının algoritma kodlarını da yayınlamıştı ancak kimsenin pek ilgisini çekmedi denebilir. Ancak yaşanan onca olumsuzluğa rağmen Elon Musk, platformunu geliştirmeye devam ediyor.

Elon Musk, X'ın yapay zeka chatbot'unu bu hafta yayınlayacak

The Wall Street Journal’ın işaret ettiği gibi Musk, üçüncü taraf geliştiricilerin ve araştırmacıların Grok’un kodunu incelemesine izin vererek modelin daha fazla benimsenebileceğini umuyor olabilir. Geliştirici topluluğu ayrıca Grok’u geliştirmek için kullanılabilecek geri bildirimler de sağlayabilir.

Açık kaynak kullanımı Grok, OpenAI’de de karşımıza çıkmıştı. Musk, kurucu ortağı olduğu ChatGPT yapımcısına, kâra öncelik verdikleri iddiasıyla dava açtı. OpenAI, şirketi Tesla ile birleştirmek ve CEO’su olmak istediğini iddia ederek Musk’a karşı çıktı. Dava devam ederken Musk da yapay zeka konusunda kendini geliştirmeye devam ediyor denebilir.

Galaxy S24 Ultra: Profesyonel Fotoğrafçılığı Uzaya Taşıyan Telefon