Elon Musk onay işareti yüzünden baskı altında!

Elon Musk etkisi

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter’ın Mavi Tik doğrulamasını satın almayan New York Times için açtı ağzını yumdu gözünü.

Elon Musk onay işareti yüzünden baskı altında! Twitter Blue, sosyal medya devi Twitter tarafından sunulan ücretli bir abonelik hizmetidir. Bu hizmet, abonelere özel özellikler sunar, örneğin tweet’leri düzenleme ve Twitter kullanıcı adının yanında mavi bir işaret ile birlikte 4000 karakter uzunluğunda tweet’ler yazabilme yeteneği gibi. Aylık abonelik ücreti 8 dolar olup, dünya genelinde fiyatlar buna göre ayarlanmaktadır.

Elon Musk kasaba kuruyor!

Hizmet, platformda ek özellikler ve daha gelişmiş bir deneyim için ödeme yapmaya istekli olan en sadık Twitter kullanıcılarına yöneliktir. Twitter Blue, sosyal medya platformlarının geleneksel reklam modellerinin ötesinde yeni gelir kaynakları aradığına dair sadece bir örnek. Ancak görünüşe göre, popüler haber yayını New York Times’ın da aralarında bulunduğu bazı kuruluşlar, platformda doğrulanmak için ek aylık ücret ödemek istemiyor.

Elon Musk kasaba kuruyor!

Elon Musk onay işareti yüzünden baskı altında!

Son zamanlarda, Twitter, 1 Nisan’dan itibaren doğrulama rozetlerini kaldırmaya başlayacağını duyurdu. New York Times ve diğer ünlüler ve kuruluşlar, abonelik hizmeti için ödeme yapmayı reddetti. Twitter’ın sahibi Elon Musk, platforma girerek gazeteyi eleştirdi ve yayınlarını “Twitter’ın ishal eşdeğeri” olarak nitelendirdi. Abonelik hizmeti, Twitter için gelir elde etmekle birlikte, bazıları sahte hesaplarla gerçek hesapları ayırt etme üzerindeki etkisi konusunda endişeli.

Elon Musk, anket sonucuna göre Twitter'ı bırakabilir

New York Times, gazetecilerinin Twitter hesaplarının doğrulanması için ödeme yapmayı da reddetti ve sonuç olarak doğrulama rozetini kaybetti. Twitter’daki en çok takip edilen 10.000 kuruluşun kurallardan muaf tutulacağı belirtilirken, tüm kuruluşların doğrulanmaya devam etmek için abonelik hizmetine kaydolmasının gerekip gerekmediği belirsiz. Mavi işaretlerin kaldırılması kademeli olarak gerçekleşiyor ve çok sayıda hesabın güvenilirlik ve durum açısından kontrol edilmesi gerektiğinden, bu durum manuel bir süreç gibi görünüyor. LeBron James ve Ice-T gibi bazı ünlüler de, ücret ödemeye dayalı sistemi eleştirdi ancak bu isimler şimdilik mavi işaretlerini koruyorlar. Elon Musk onay işareti yüzünden baskı altında!

Lenovo yeni bilgisayar modelleri ile adeta şov yaptı