YouTube, bu yıl Coachella’yı canlı yayınlayacak

YouTube yeni özelliğini duyurdu

YouTube bu yıl festival sevenleri sevindirecek bir hamle ile gündeme gelecek. Coachella canlı yayınlanacak. İşte detaylar.

YouTube 14 Nisan 2023’te 19:00’da başlayan ve merakla beklenen Coachella Valley Müzik ve Sanat Festivali’nin tamamını ilk kez yayınlayacağını doğruladı. Önceden, üç aylık akışı sunan yayın akışı devi şimdi beklentiyi yükseltti.  Şirketin hizmetlerini tanıtmak için Coachella’yı kullanması kimseyi şaşırtmadı. Premium aboneler sahne arkası “ön partilere” erişebilecek. Shorts içerik oluşturucuları da performanslardan yararlanabilecek. Ayrıca canlı yayınlar sırasında özel ürün indirimleri olacak ve YouTube’un yanı sıra Music uygulaması aracılığıyla da performanslar izlenebilecek.

YouTube, bu yıl Coachella'yı canlı yayınlayacak

Coachella 2023’ün dolu bir kadrosu var. Ana başlıklar arasında Bad Bunny, Blackpink ve Frank Ocean gibi sanatçılar yer alıyor. Ayrıca Bjork, Underworld, Yaeji ve Wet Leg gibi güncel ve efsanevi yıldızların bir karışımı da olacak. İlk hafta sonu biletleri çoktan tükenmiş durumda, bu sebeple festivale ilgi yoğun diyebiliriz. Bu yılki Coachella için artık YouTube üzerinden izlemek dışında bir çare olmayabilir. Şirketin stratejisinin arkasında hiçbir sır yok. Bu, doğrudan gelirden çok YouTube’un adını ön plana çıkarmakla ilgili. Teorik olarak şirket, boş zamanını TikTok ve diğer uygulamalara harcayan insanları kendine çekmeye çalışıyor. Yayın akışı devi bu uygulama ile ne kadar ilgi çekecek bekleyip göreceğiz desek yanlış olmaz.

İndiana Jones ve Kader Kadranı prömiyerini Cannes film Festivali’nde yapacak