Elon Musk Facebook karşıtı tweet’i ile gündem oldu

elon musk facebook

ABD’nin bulduğu her yerden çıkan yeni nesil girişimcisi Elon Musk Facebook karşıtı kampanyaya bir destek daha verip sosyal medya servisinin tabutuna bir çivi daha çaktı.

İngiliz komedyen Sacha Baron Cohen’in Facebook’u eleştiren tweet’ini alıntılayan Musk, “#DeleteFacebook it’ lame” ifadesini kullandı.

Elon Musk Facebook ve Zuckerberg’ü hiç sevmiyor

Sacha Baron Cohen yayınladığı tweet’te, ” 2.5 milyar insanın içeceği suyu 1 kişinin yönetmesini istemiyoruz. 2.5 milyar insanın kullanacağı elektriği 1 kişinin yönetmesini istemiyoruz. Peki 2.5 milyar insanın göreceği bilgiyi 1 kişinin kontrol etmesini neden kabul edelim? Facebook hükumetler tarafından kontrol edilmeli, 1 imparator tarafından değil.” mesajını vermişti.

Bu mesajı alıntılayan Musk ise, Facebook’u Sil kampanyasına gönderme yaptı ve Facebook’un işe yaramaz olduğunu vurguladı.

Öte yandan Musk Facebook’u ve Zuckerberg’ü sevmiyor ama Facebook’un sahibi olduğu Instagramı da yoğun olarak kullanıyor. Musk bunun da, şirketlerinin ve ürünlerinin promosyonu için mecburen yaptığını kabul ediyor.

Musk’ın Zuckerberg’le kişisel husumeti de iyi biliniyor. İki iş adamı,  yapay zekanın geleceği tartışmaları sırasında, gündemden birbirlerine laf atmaları ve alay etmeleriyle tanınıyor. Musk, Zuckerberg’ün kontrolsüzce yapay zeka geliştirilmesine onay veren düşüncelerini tehlikeli buluyor.

Facebook’a karşı girişilen bu “Facebook’u Sil” kampanyasının giderek büyük destek alması, sosyal medya devinin geleceği hakkındaki endişeleri de güçlendiriyor. Bu olumsuz imaj eğer düzelmezsa, hissedarların “imparator” gibi görünen Zuckerberg’e yönetimden çekilmesi için baskı yapması bekleniyor.

Zuckerberg ise bu beklentilere karşı 2019’da, kurduğu şirketin yönetimini çok uzun yıllar bırakmayacağını açıkça ilan etti. Ancak teknoloji dünyasında, daha önce ne kurucu CEO’lar, hissedarların baskısıyla koltuğundan indirilip, şirketten kovuldu. Zuckerberg’ün ipinin çekilmesi de giderek yaklaşıyor gibi görünüyor.

Uber Kaliforniya için yeniden otonom test izni aldı

Özellikle ABD yönetimi, Zuckerberg’ü Facebook’un başında görmek istemiyor ve senato genç iş adamını sık sık ifade vermeye çağırıp medyanın önünde canlı yayında azarlayıp gönderiyor. Bu kadar istenmeyen adamlıkla ve olumsuz imajla nereye kadar Zuck?

elon musk facebook