Google Windows için Android’in Nearby Share Beta sürümünü yayınladı

Windows 7

Amerikalı teknoloji devi Google, Android’i daha kullanışlı bir işletim sistemi haline getirebilmek için elinden geleni yapıyor.

Google Windows için Android’in Nearby Share Beta sürümünü yayınladı! Google, Windows PC platformu için Android Yakındaki Paylaşım uygulamasının beta sürümünü yeni yayınladı. Bu uygulama, kullanıcıların kendi cihazları arasında dosyaları hızlı bir şekilde paylaşmanın daha basit bir yolunu sunmak amacıyla tanıtıldı ve nihayet Windows’a da geldi.

Windows 11 güvenlik açığına dikkat

Arama motoru devi, 2020’de daha kolay ve hızlı dosya paylaşımı için Nearby Share uygulamasını ilk kez piyasaya sürdü ve şimdi bu durumu PC platformunu da kapsayacak şekilde genişletiyor. Google’a göre, yaklaşık 3 milyar aktif Android cihazı, Android telefonlar, tabletler ve Chromebook’lar arasında dosyaları hızlı bir şekilde gönderip almak için Nearby Share’i kullanabilir. Şimdi ise, yeni Nearby Share Beta, kullanıcıların Windows PC’lerinden dosya gönderip almalarına imkan tanıyor.

Windows 11 güncellemesi

Google Windows için Android’in Nearby Share Beta sürümünü yayınladı

Dosya aktarımını kolaylaştıran beta uygulaması sayesinde bu mümkün hale gelmektedir. Sorunsuz çalışması için, beta uygulaması arka planda çalışır ve böylece dosya aktarımı için her seferinde uygulamayı manuel olarak çalıştırmanıza gerek kalmaz. Veri transferi, uygulamaya sürüklenip bırakılabilen fotoğraflar, videolar ve belgeler gibi dosyaları içerir. Kullanıcılar, sağ tıklama menüsünde “Nearby Share ile Gönder” seçeneğine tıklayarak da dosyaları paylaşabilirler. Bu işlemi takiben, tüm yakındaki Android cihazların bir listesi görüntülenir ve kullanıcılar dosyaları aktarmak istedikleri cihazı seçebilirler.

Microsoft, Windows 11 için yeni özelliğini surdu

Şu anda, Google, Nearby Share betasını ABD ve dünya genelinde belirli bölgelerde Windows için duyurdu. Ayrıca şu an için ARM destekli cihazların desteklenmediğini unutmayın.

iPhone 15 Pro düğmeleri özelleştirilebilir olacak!