Elon Musk Microsoft’a dava açabilir

Elon Musk, Amber Heard için tehdit mektubu yollamış!

Elon Musk ile Microsoft arasında sular durulmuyor. Musk, yapay zekalarını eğitirken Twitter verilerini izinsiz kullanan Microsoft’u dava açmakla tehdit etti.

Son dönemde adı tartışmalardan eksik olmayan Elon Musk, bu durumdan pek de rahatsız görünmüyor. Çünkü Musk tartışmalardan geri adım atmadığı gibi sürekli yeni cepheler açmaktan da geri durmuyor. Twitter’ı satın almasının ardından platformdan çekilen reklam verenlerle daha kısa süre önce uzlaşan Musk, bu süreçte arayı düzelttiği şirketlerden biri olan Microsoft ile arayı yine açtı. Musk’ın yeniden Microsoft ile karşı karşıya gelmesinin sebebi ise Microsoft’un yapay zeka alanındaki çalışmaları.

Amerikalı teknoloji devi, bu sabah bir açıklama yayınlayarak, reklam platformundan Twitter desteğini kaldıracağını açıkladı. Kısa süre önce Twitter ile uzlaşan Microsoft’un bu hamlesi aslında tamamen finansal çıkarlara dayalı bir hamleydi. Çünkü Twitter kısa süre önce API desteğini paralı hale getireceğini açıklamıştı. Ancak buna rağmen bu haber Elon Musk tarafından pek hoş karşılanmadı. Microsoft’un bu kararı sonrası Amerikalı teknoloji devine karşı yeniden cephe alan Musk, Microsoft’un yapay zekasını eğitirken Twitter verilerini izinsiz bir şekilde kullanmasını gündeme taşıdı. Hatta bununla da kalmayıp Microsoft’u dava açmakla tehdit etti.

Microsoft, Outlook'u Mac için ücretsiz hale getiriyor

Musk’ın bu tehdidinin arkasında durup işi gerçekten mahkemeye taşıyıp taşımayacağı bilinmiyor. Ancak Musk’ın Microsoft’a dava açması çok da sürpriz olmaz. Çünkü yapay zeka alanında faaliyet gösteren şirketlerin yapay zekalarını eğitirken verileri izinsiz kullanması yakın zamanda benzer pek çok davaya konu olacak gibi görünüyor. Nitekim sadece Twitter değil Reddit de kendi verilerinin yapay zekaları eğitmek için izinsiz kullanılmasından rahatsız olduğu için Microsoft’a dava açmaya hazırlanıyor. Yani anlayacağınız Microsoft yönetimi ve Elon Musk kısa süre sonra mahkemede karşı karşıya gelebilir.

Elon Musk, TruthGPT ile evrenin gizemini çözmeye çalışacak