Elon Musk, TruthGPT ile evrenin gizemini çözmeye çalışacak

Elon Musk, Amber Heard için tehdit mektubu yollamış!

Elon Musk, bir süredir gündemde olan yapay zeka projesinin evrenin gerçek doğasını anlamaya çalışacak olan TruthGPT olduğunu açıkladı.

Son dönemde yapay zeka alanında yapılan atılımlara karşı endişelerini dile getiren başlıca isimlerden biri olan Elon Musk, bir yandan yapay zeka konusunda temkinli davranılmasını öğütlerken, bir yandan da kendi yapay zeka projesi üzerinde çalışıyor. Kısa süre önce gelen haberler, ChatGPT gibi yapay zeka programlarının mevcut halini politik olarak sıkıntılı bulan Musk’ın bu programlara alternatif olacak yeni bir yapay zeka platformu geliştirdiğini ortaya çıkarmıştı. Musk’n yapay zeka projesi için 10 bin GPU satın alması da bu iddiaları doğrulamıştı.

Elon Musk, dün verdiği röportajda bir yapay zeka programı üzerinde çalıştığını doğruladı. Ancak Musk’ın açıklamaları, niyetinin sadece kendi değerlerini yansıtan bir yapay zeka programı yapmak olmadığını gösterdi. Görünüşe bakılırsa Musk çok daha büyük düşünüyor. Çünkü Musk’ın bu projedeki başlıca amacı yapay zekayı kullanarak evrenin sırlarını açığa çıkarmak.

TruthGPT

Fox News’te Tucker Carlson’ın konuğu olan Elon Musk, şimdilik TruthGPT olarak adlandırdığı yapay zeka programını kullanarak evren hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarmak istediğini söyledi. Musk’ın bir “maksimum gerçeklik-arama AI’ı olarak tanımladığı TruthGPT, evrenin doğasını anlamaya çalışacak.

Musk’a göre güvenli bir yapay zeka programı geliştirmek için bu yapay zekanın evrenin doğasını anlaması büyük önem taşıyor. Çünkü Musk’a göre evrenin doğası hakkında bilgili olan bir yapay zekanın insanları yok etmek isteme ihtimali çok daha düşük. Çünkü insanlar bu evrenin ilgi çekici bir parçası.

Geçtiğimiz günlerde X.AI adını taşıyan yeni yapay zeka şirketi kuran Elon Musk, bu şirkette çalışmaları için bir süredir yapay zeka uzmanları ile görüşüyor. X.AI’ın bu alanın önde gelen isimlerinden bazılarını bünyesine katacağı düşünülüyor. OpenAI’ın kurucularından biri olarak aslında tüm bu atılımın fitilini ateşleyen isimlerden biri olan Musk’ın X.AI ile bir benzerini yapıp yapamayacağını bekleyip göreceğiz.

Yapay zeka nükleer felaket boyutunda bir yıkıma sebep olabilir