Elon Musk, yapay zeka projesi için 10 bin GPU aldı

Elon Musk, Twitter'ın reklam gelirlerinin yüzde 50 düştüğünü söyledi

Elon Musk, kısa süre önce ortaya çıkan yapay zeka projesinde kullanmak için 10 bin GPU satın aldı. Ayrıca bu alanda işe alımlara da başladı.

Son dönemde yapay zeka alanında yapılan atılımlara karşı endişelerini dile getiren başlıca isimlerden biri olan Elon Musk, bir yandan yapay zeka konusunda temkinli davranılmasını öğütlerken, bir yandan da kendi yapay zeka projesi üzerinde çalışıyor. ChatGPT gibi yapay zeka programlarının mevcut halini politik olarak sıkıntılı bulan Musk, bu programlara alternatif olacak yeni bir yapay zeka platformu geliştiriyor.

Kısa süre önce gelen haberler sayesinde ortaya çıkan bu gizli projesi için çalışmalarını sürdüren Elon Musk, bu projeyi hayata geçirebilmek için önemli bir yatırım yaptı. Business Insider’ın haberine göre Musk, yapay zeka projesinde kullanmak için 10 bin GPU satın aldı. Musk sadece toplu ekran kartı alımı yapmakla kalmadı, aynı zamanda yapay zeka alanında uzmanlaşmış isimleri de işe almaya başladı.

Elon Musk 2018 yılındaki tweet'iyle federal iş yasasını çiğnedi

Business Insider tarafından paylaşılan bilgilere göre Musk bu yapay zeka projesi için ayrı bir şirket kurmak yerine bu projeyi Twitter çatısı altında yürütüyor. Yani ChatGPT gibi platformlara rakip olacak bu program Twitter’ın bir uzantısı olarak kullanıcılara sunulacak. Tabii bu program kullanıcılara sunulacak bir seviyeye gelirse. Henüz ortada somut bir şey olmadığı için şimdilik bu projeye dair pek çok soru işareti bulunuyor. Ne zaman hayata geçirilebileceği sorusu bunların en önemlisi.

Microsoft, Rusya yüzünden ceza yedi