Elon Musk’ın serveti 2023’te de erimeye devam ediyor

Elon Musk

2022’de bir yıl içinde 200 milyar dolar kaybederek tarihe geçen Elon Musk’ın kişisel serveti, 2023’te de erimeye devam ediyor.

Bildiğiniz gibi 2022 tüm teknoloji dünyası için zorlu geçti. Bir yandan pandeminin etkileri hala hissedilmeye devam ederken, bir yandan tüm dünyada kendisini hissettiren finansal kriz şirketlerin belini büktü. Neticede pek çok teknoloji şirketi, 2022’yi kayda değer ölçüde değer kaybederek kapattı. Ancak bu genel düşüşün de ötesinde bir düşüş yaşayan bir isim vardı ki o da Elon Musk’tı.

44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla Twitter’ı satın alması sebebiyle geçtiğimiz yılın en çok konuşulan isimlerinden biri olan Elon Musk, bu anlaşmanın da etkisiyle 2022’de finansal büyük darbe aldı. 2022’ye dünyanın en zengin insanı olarak giren Musk, seneyi ikinci sırada kapattı. Üstelik yakında üçüncü sıraya da gerileyecek gibi duruyor. Çünkü Musk’ın serveti 2023’te de erimeye devam ediyor.

Elon Musk, anket sonucuna göre Twitter'ı bırakabilir

2022’de 200 milyar dolar değer kaybederek tarihe geçen Musk, bu yıl da daha şimdiden 13 milyar dolar değer kaybetti. Musk’ın kişisel servetinin bugünkü değeri 126 milyar dolara düşmüş durumda. Bu rakam hala Musk’ı dünyanın en zengin ikinci insanı yapmaya yetiyor olsa da bir dönem 400 milyar dolara yaklaşan servetinin bir yıl içinde buralara kadar düşmüş olması Musk’ın ne kadar büyük kan kaybı yaşadığını gözler önüne seriyor.

Musk’ın servetinin önemli bir bölümü Tesla hisselerine bağlı. Bu yüzden Tesla hisseleri değer kaybettikçe Musk’ın kişisel serveti de erimeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl hisse değeri yüzde 70 düşen Tesla’nın hisseleri bu yıl ufak da olsa bir yükseliş gösterdi ama bu kez de Twitter hisseleri Musk’ı aşağı çekiyor. Musk’ın bu kötü gidişatı tersine çevirip çeviremeyeceğini bekleyip göreceğiz.

Sony Honda ortaklığından çıkan ilk otomobil tanıtıldı