Sony Honda ortaklığından çıkan ilk otomobil tanıtıldı

Sony honda

Sony Honda ortaklığından çıkan ilk elektrikli otomobil olan Afeela, CES 2023 fuarında görücüye çıkarıldı.

Japon teknoloji devi Sony, üç yıl önce CES 2020 fuarında ilk elektrikli otomobil konsepti Vision S’i tanıttığında, şirketin bu ilk adımı nasıl devam ettireceği merak konusu olmuştu. Üç yıl sonra yeniden bir CES fuarında yeni teknolojilerini görücüye çıkaran Sony, bu soruyu da büyük ölçüde cevaplamış oldu. Sony, Honda ortaklığında geliştirdiği elektrikli otomobili Afeela’yı, şu sıralar Las Vegas’ta düzenlenmekte olan CES 2023 fuarında tanıttı.

CES 2020’deki konsept otomobil tanıtımıyla elektrikli otomobil alanına girme yönündeki niyetini dünyayla paylaşan Sony, CES 2023’teki tanıtımıyla birlikte ise artık bu pazarın bir parçası olduğunu göstermiş oldu. CES 2023’te tanıtılan Afeela’nın 2026’da yollardaki yerini alması planlanıyor.

sony afeela 2

Sony Honda ortaklığından çıkan sedan türü bu elektrikli otomobilin teknik detayları hakkında paylaşılan detaylar kısıtlı. Ancak araç özellikle tasarımıyla CES 2020’de tanıtılan Vision-S konseptine oldukça yakın duruyor. Aynı Vision-S’te olduğu gibi Afeela’da da sensörler oldukça önemli bir rol oynuyor. Sony, araçta tam 45 sensör olacağını söylüyor. Lidar’dan radar’a kadar pek çok farklı türden sensör yol deneyimini geliştirmek için araçta görev alacak.

Öte yandan Sony, aracın ön ızgarasına yerleştirilen ışıklı şerit sayesinde aracın kendisini ifade edeceğini söylüyor. Bu şerit farklı renklerde yanarak farklı işaretler verebiliyor. Bu özelliğin yollarda nasıl bir kullanımı olacağı merak konusu. Ancak Sony, bu teknolojinin standart haline geleceğine oldukça güveniyor gibi duruyor.

Aracın iç panelindeki büyük ekran Snapdragon Digital Chassis’ten güç alıyor. Sony, teknoloji, oyun ve eğlence sektörlerindeki farklı ortaklıklarının bu panelde kullanıcılara sunulan deneyimi geliştirmek için kullanılacağını söylüyor.

2026’da yola çıkacak olan Afeela için önsiparişler 2025’in ilk çeyreğinde alınmaya başlanacak. Sony Honda ortaklığının bu heyecan verici ürünü hakkında önümüzdeki günlerde daha fazla detayın paylaşılması bekleniyor.

The Last of Us sadece iki sezon sürebilir