Elon Musk Google arasındaki ipler geriliyor

Elon Musk, Twitter'ın tweet sorununu çözdüğünü söyledi

Twitter’ı devraldıktan sonra platformun maliyetlerini önemli ölçüde kısa Elon Musk, şimdi de Google ile benzer bir süreçten geçiyor.

Elon Musk Google arasındaki ipler geriliyor. Platformer isimli bir duyum hesabının Cumartesi günkü raporuna göre, Twitter, bu ay yenileme süreci içinde olan Google Cloud faturalarını ödeme tavrını değiştirebilir ve bu durum sosyal medya devinin güvenlik ve emniyet ekiplerini etkileyebilir. Bu bilgiye göre, Elon Musk’ın sosyal medya platformunu devralmasından önce, Twitter’ın Google ile spam mücadelesi ve hesap koruması hedefiyle çok yıllık bir anlaşma imzaladığı bildirildi.

Twitter, Microsoft'u veri kullanım politikasını ihlal etmekle suçluyor

Duyumcu raporu, şirketler arasındaki anlaşmazlığın Twitter’ın güvenlik ve emniyet ekiplerinin işleyişini nasıl engelleyebileceğine dair detaylar vermiyor. The Information, Twitter’ın en az Mart ayından itibaren Google ile anlaşmasını yeniden müzakere etme çabalarına işaret etti. Duyumcu’nun raporunda, Twitter’ın bazı hizmetlerini kendi sunucularında barındırdığı, diğerlerini ise Amazon ve Google’ın bulut platformlarında sağladığı ifade edildi.

Twitter hatası yüzünden insanların çıplak fotoğrafları yayınlandı

Elon Musk Google arasındaki ipler geriliyor

Mart ayında, Amazon’un Twitter’a Amazon Web Services ile ilgili ödenmemiş bulut bilişim hizmetleri faturaları nedeniyle reklam ödemelerini tutma konusunda uyarıda bulunduğu The Information tarafından belirtildi.

Twitter Dogecoin ile tekrar gündemde

Musk’ın platformu devralmasının ardından, Twitter maliyetleri önemli ölçüde düşürdü ve binlerce çalışanını işten çıkardı. Kasım ayında Reuters’a bir kaynak tarafından belirtilen bilgiye göre, Musk, bulut hizmetlerine olan harcamalar dahil olmak üzere altyapı maliyetlerini 1 milyar dolar düşürme talimatını verdi. Elon Musk Google arasındaki ipler geriliyor.

Google Drive kullanıcıları için kötü haber