Apple ve Facebook arasındaki ipler geriliyor

Tim Cook

Son dönemde Apple’ın veri ihlalleri üzerine attığı adımlar Facebook’u kızdırdı. Görünen o ki Apple ve Facebook arasındaki ipler geriliyor.

Son dönemde Apple kullanıcı verilerinin ihlali üzerine önemli adımlar attı. Tim Cook konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda müşterilerinin gizliliğinin kendileri için herşeyden önce geldiğini vurgulamıştı.

Facebook ise bu açıklamaları kasıtlı bularak, kendilerinin veri ihlali yapmadığını savunmuştu. Fakat herkesin bildiği üzere Facebook’un bu konudaki sabıkası hayli kabarık. Hatta öyle ki Zuckerberg bu yüzden hakim karşısına bile çıkmıştı.

Hali hazırda Facebook’un bazı kullanıcı verilerini topladığı inkar edilemez bir gerçek. Geçtiğimiz günlerde iOS’a gelen yeni özellik ise Facebook’un foyasını meydana çıkaracak türden.

Apple ve Facebook hattında gerilim artıyor

Apple’ın güncel iPhone modellerine getirdiği yeni özellik, kullanıcıları veri ihlali yapan uygulamalar hakkında uyarıyor. Nitekim kullanıcılar da bu uygulamaları engelleyebiliyor. Bu özelliğin aktif edilmesinden sonra Facebook kanadı bazı açıklamalarda bulundu.

Facebook’un yetkili isimleri Apple’ı iki yüzlü davranmakla suçladılar. Mevcut düzenin rekabet yasasına uymadığını iddia ettiler.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, Facebook’un iddialarına Twitter üzerinden yanıt verdi. Tim Cook bu uygulamanın sadece Facebook’u kapsamadığı ve veri ihlali yapan tüm uygulamaları kapsadığını belirtti.

Burada Apple’ın açık bir şekilde haklı olduğunu söyleyebiliriz. Nedense Facebook tarafında kullanıcıların bilgilerini kopyalama gibi bir alışkanlık söz konusu. Eğer Facebook ABD değil de Çinli bir yazılım devi olsaydı şimdiye 10 kere kara listeye alınmıştı.

Google tekelcilik davası bakın nereye doğru gidiyor