Google Drive kullanıcıları için kötü haber

google drive

Dünyanın en popüler bulut tabanlı depolama servisi Google Drive’dan bazı kullanıcılarına kötü haberler geldi.

Google Drive kullanıcıları için kötü haber. Google’ın Google Drive masaüstü uygulamasının destek sürecinin sonuna geleceğini açıkladığı haberini duyumcu hesaplardan aldık. Ancak, eski işletim sistemlerini kullanan kullanıcıların sayısı oldukça düşük. Windows 8, Windows 8.1 veya 32-bit Windows 10 kullanıcıları için bu durum, işletim sistemlerini daha modern bir versiyona yükseltmeleri gerektiğine dair başka bir uyarı olabilir.

Google, Drive'da dosya aramanın daha kolay bir yolunu test ediyor

Duyumcu hesapları tarafından fark edilen bu bilgiye göre, Google Drive sayfasında şirketin, 2023 Ağustos ayında Windows 8/8.1, Windows Server 2012 ve tüm 32-bit Windows sürümleri için Drive masaüstü uygulaması desteğini sonlandıracağı belirtilmiş.

32-bit Windows kullanıcılarına ilginç bir bilgi daha: Drive’a bir tarayıcı üzerinden hala erişebileceksiniz, ancak masaüstü uygulamasının desteği sona erdiğinde klasörleriniz bulut depolama hizmetiyle senkronize edilmeyecek.

Google Drive beğenilen özelliğini tüm kullanıcılara sunuyor

Google Drive kullanıcıları için kötü haber

Google’ın, eski Windows sürümleri için desteğini sonlandırması yeni bir durum değil. Örneğin, Chrome, bu yılın Şubat ayında Windows 7, 8 ve 8.1 için desteği sona erdirdi. Statcounter’in Mayıs ayı verilerine bakılırsa, Windows 8.1 küresel Windows pazarında sadece %0.72’lik bir paya sahipken, Windows 8‘in payı ise %0.37. İkisi de Ocak ayında destek sürelerini tamamladı. Buna karşın, Windows 7’nin pazar payı %3.61 olarak kaydedildi. Steam anketlerine dayanarak konuşursak, sadece Windows 8.1 64-bit, katılımcıların %0.29’u tarafından kullanılıyor. Bu oran, Windows 7’nin %0.08’lik payından bile fazla.

Google Drive

Google Drive masaüstü uygulaması artık Windows 10 64-bit veya daha yeni bir işletim sistemini gerektiriyor. Microsoft, kullanıcıları Windows 11’e geçmeye teşvik etme çabalarını sürdürüyor. Ayrıca, 14 Ekim 2025’te şu anda en popüler Windows sürümü olan Windows 10’a olan desteklerini sonlandıracağını duyurdu.

Windows 10 hala küresel Windows pazarında neredeyse %72’lik bir paya sahipken, daha fazla özellik güncellemesi alamayacak olması ve kurumsal kullanıcıların Windows 11’e geçiş yapmaya başlamasıyla bu rakamın yakında düşeceği bekleniyor. Steam anketlerine göre, Windows 11, son birkaç ay içinde farkı kapatmayı başardı ve şu anda %34’lük bir kullanıcı payına sahip. Google Drive kullanıcıları için kötü haber.

Meta, Reels’ları Quest ile test etmeye başladı