Samsung Apple arasındaki ipler geriliyor

SamsungVsApplePlanets

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un üst düzey bir yöneticisi, Apple’ın üzerinde çalıştığı AR/VR gözlükleri hakkında oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Samsung Apple arasındaki ipler geriliyor. Amerikalı teknoloji devi Apple’ın bir süredir sanal gerçeklik gözlükleri üzerinde çalıştığı biliniyor. Hatta bu sürecin uzaması ve Apple cephesinden de doğrudan resmi bir açıklama gelmemiş olması, hem sektörün içindekileri hem de Apple kullanıcılarını fazlasıyla kızdırmış durumda. Bununla birlikte Amerikalı teknoloji devinin çalışmalarının sonuna geldiğini ve önümüzdeki yıl içerisinde çift OLED ekranlı ilk AR/VR gözlüklerin satışa sunulacağını söyleyebiliriz. Ancak tam da bu noktada Samsung’un Apple’a bir itirazı var.

Apple Store çalışanlarının şikayetleri bitmiyor!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un üst düzey bir yöneticisi tarafından yapılan açıklamada, Apple’ın AR/VR gözlüklerini OLED ile getirmesinin büyük bir hata olacağı belirtildi. Ünlü yönetici, OLED ekranların AR/VR cihazlar için uygun olmadığını, bünyesinde Samsung Display gibi bir devi bulunduran Samsung’un bunu en iyi bilen firma olduğunu söyledi.

Apple Elon Musk

Samsung Apple arasındaki ipler geriliyor

Yöneticiye göre OLED ekranlar yapısı itibariyle belli bir parlaklık seviyesinin üzerine çıkamaz. Bunun yanında kaliteli bir görünüm sunabilmek için LED’lere göre daha kalın ve daha ağır olmak zorundadırlar. İşte bu gibi dezavantajlar yüzünden OLED panellerle gelen AR/VR cihazların başarılı olma şansı son derece düşüktür. Tabi Samsung yöneticisinin belirtmediği bazı hususlar da var.

samsung

Apple’ın OLED panelleri kullanmak istemesinin arkasında yatan en önemli sebep, bu panellerin muadillerine göre çok daha enerji tasarruflu olması. Yani OLED panelle donatılmış bir sanal gerçeklik gözlüğü, aynı batarya boyutuyla çok daha uzun bir süre kullanılabilir. Zaten Apple’ın OLED panel tercih etmesinin arkasında yatan sebep de muhtemelen budur. Ancak yine de neyin ne olduğunu anlayabilmek için ilk önce bu gözlüklerin tanıtılmasını beklemek daha doğru olacaktır.

Motorola, konsept katlanabilir akıllı telefonunu sergiledi!