Ucuz Tesla hayal oldu: Elon Musk açıkladı

Tesla, Süper Şarj cihazlarıyla ilgili hamle yapıyor

Ucuz Tesla hayal olarak kalacak gibi görünüyor. Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda bu neredeyse kesinleşti.

Herkesin büyük oranda istediği ucuz Tesla hayal haline geldi. Bugüne kadar genelde buna benzer beklentiler hep oluştu. Tesla araçlarının fiyatlarını yüksek bulanlar tepki gösteriyordu. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticileri arasında yer alan bu şirket beklentileri boşa çıkaracak bazı açıklamalar yaptı.

Elektrikli otomobillerini dünyanın her yerindeki müşterilere hızlı bir şekilde ulaştırmayı başaran Tesla, büyük bir öneme sahip. Diğer otomobiller ile kıyaslandığında Tesla araçları biraz daha pahalı. Elon Musk ise bu pahalılığı savunan bir açıklama yaptı. Kendisi uygun fiyatlı bir elektrikli otomobilin imkansız olduğunu söyledi.

Ucuz Tesla hayal oldu

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara baktığımızda ilk etapta donanımların büyük bir masrafa neden olduğunu görüyoruz. Elon Musk elektrikli bir araç üretmenin son derece maliyetli olduğunu söyledi. Ayrıca bu Cybertruck gibi bir araç olursa maliyet çok daha fazla artacaktır.

Ucuz Tesla hayal

Elon Musk tarafından atılan tweet aynı zamanda bir meydan okuma içeriyordu. Kendisi uygun fiyatlı bir Tesla üretmenin imkansız olduğunu belirtti. Aynı zamanda başka bir şirketin uygun fiyatlı bir elektrikli araç üretmesinin çok zor olduğunu söyledi. Tesla yapamıyorsa diğer şirketlerin de yapamayacağını belirtti. Bu büyük bir meydan okuma anlamına geliyor.

Tesla sevilen özelliği kaldırıyor: Birçok araç bundan etkilenecek

Tesla her ne kadar büyük bir güce ve iyi teknolojilere sahip olsa bile yine de uygun fiyatlı otomobiller yapması sanıldığı kadar kolay değil. Batarya ve diğer elektrikli araç sistemlerinin pahalı olması işi zorlaştırıyor.