Elon Musk ve Donald Trump yakınlaşması! Dünya hızla değişiyor

Elon Musk ve Donald Trump

Birçok kişiye ilginç gelebilir ancak Elon Musk ve Donald Trump iyice yakınlaştı. İkilinin özellikle de fabrikaların açılması konusunda hemfikir olduğu görülüyor. Bu ikili neden yakınlaştı?

Dünyanın teknoloji ve siyasi öncüleri olarak tanınan Elon Musk ve Donald Trump arasından bu aralar su sızmıyor. Hatırlayacağınız üzere Elon Musk, fabrikaların açılması konusunda büyük bir baskı yaptı ve neredeyse tutuklanma düzeyine geldi. Dünyanın en büyük otomobil şirketlerinden bir tanesi olan Tesla’nın kurucu ortaklarından Musk, koronavirüs yasağına rağmen üretime başladıklarını söylemişti. Onun aldığı bu kararı destekleyen Donald Trump, Twitter’da bir mesaj atarak konuyu netleştirdi. Sizce Donald Trump tarafından atılan destek mesajına Musk ne cevap verdi.

Teknoloji devleri büyük baskı yapıyor

Günümüzün teknoloji devleri olarak bilinen Tesla, Apple ve otomotiv şirketleri yasakların kalkması için çok ciddi bir baskı yürütüyor. Özellikle de teknoloji alanında çok önemli bir figür olan Elon Musk, fabrikaların kapanması halinde büyük sorunların yaşanacağını savundu. Bu nedenle Tesla fabrikasını yasalara karşı çıkarak açacağını söyledi.

Elon Musk ve Donald Trump

Elon Musk, yaşanan bu sorun karşısında özgürlük istediklerini söyledi. Tesla fabrikasını açacağını Twitter hesabı üzerinden bildiren Musk, tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu ve isterlerse kendisini tutuklayabileceklerini belirtti. Gerçekten de dediğini yaptı ve Tesla fabrikasını açtırdı. Kendisiyle ilgili yasal bir işlem yapılıp yapılmayacağı henüz net olmamasına rağmen, önemli bir destek geldi.

YouTube Music için beklenen özellik geldi!

Donald Trump tarafından yapılan açıklamada Elon Musk ve onun fabrika açma stratejisi desteklendi. Bunun üzerine Musk, ABD devlet başkanına teşekkür etti. Şimdilik Tesla fabrikası açılsa bile, diğer fabrikalar henüz kapalı kalmaya devam ediyor. Bu durumun Türkiye de dahil olmak üzere dünya ekonomisine ciddi etkisi olacak. Peki siz Musk’ın bu davranışını destekliyor musunuz?