Elon Musk, Twitter çalışanlarının uzaktan çalışmasını yasakladı

Elon Musk, Twitter çalışanlarının uzaktan çalışmasını yasakladı

Elon Musk, haftada 40 saat ofiste kalmaları gerektiğini söyleyerek Twitter çalışanlarının uzaktan çalışmasını yasakladı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk çalışanların Twitter gibi reklam odaklı işletmeler için “önümüzdeki zor zamanlara” hazırlanmaları gerektiğini bildirdi. Ayrıca abonelik ücretlerinin şirketin gelirinin yarısını oluşturduğunu görmek istediğini söyledi. Twitter, pandemi sırasında uzaktan çalışma kültürünü destekleyerek birçok çalışanın evden çalışmasına izin verdi. Ayrıca Musk, Twitter’ın geri dönüşünün “yoğun çalışma” gerektireceğini söyleyerek, çalışanlar için düzenli ek dinlenme günleri başlattı. Musk’ın diğer şirketleri SpaceX ve Tesla da, yönetim özellikle onaylamadıkça zorunlu ofis içi çalışmayı gerektiriyor.

Elon Musk, bu hesapların banlanacağını duyurdu!

Her iki işçi grubuna da, görünürlüğün üst düzey liderlik için anahtar olduğunu söyledi. Musk, Twitter Blue’nun kullanıma sunulmasını tamamladıktan sonra şirketin ilk önceliğinin otomatik hesaplarla ilgili endişelerini gidermek olduğunu sözlerine ekledi. Musk’ın ve şirketin satın almadan önceki mücadelesinin temel dayanaklarından biri, milyarderin şirketin platformunda çalışan sahte hesapların miktarını raporlamada yetersiz kaldığına dair inancıydı. Elon Musk platformu satın aldığından beri ciddi değişiklikler de beraberinde başladı. Bu kapsamda hiç vakit kaybemeyen CEO ilk olarak mavi tıkı paralı hale getirdi. Tepkilerle karşılaşsa da kararından vazgeçmeyen Musk bu özelliği de kullanıma sundu. Ayrıca Twitter bünyesinde ciddi işten çıkarımlar da yaptı. Ancak işten çıkarılan çalışanların ardından bir kısmının geri gelmesi de istendi.

Joe Biden, Elon Musk’ın diğer ülkelerle ‘ilişkilerine’ gözünü dikti