F-35 ve drone savaşında kazanan kim olur?

Elon Musk akıllı saat ve Neuralink

Dünyanın en önemli silahlarından birisi olarak kabul edilen f-35 ve drone ile ilgili önemli kıyaslamalar yapılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk F-35 ve drone ile ilgili bazı açıklamalar yapmıştı. Ona göre uzaktan kumanda ile kontrol edilebilecek bir drone modeli f-35 karşısında çok rahat bir şekilde galibiyet alabilir. Her ne kadar ABD ve müttefikleri bunu kabul etmezken, Elon Musk pek aynı fikirde değil. Özellikle de bu tür uçakların yapım süreci son derece yakın olduğu için çok fazla müdahale edilmek istenmiyor.

Elon Musk drone konusunda kararlı

Ortaya attığı farklı ve yaratıcı fikirleri ile tanınan Elon Musk ABD ve Avrupa tarafından geliştirilen ekipmanlar ile ilgili bazı eleştirilerde bulundu. Ona göre F-35 modelleri tahmin ettikleri gibi yararlı değil.

F 35 ve drone

Uzaktan başka birisi tarafından kontrol edilme imkanı sunan drone modelleri diğerlerine göre oldukça kolay bir kullanıma sahip gibi görünüyor. F-35 modeli ise çok daha zahmetli ve bu durum aynı zamanda süre kaybına da neden oluyor. Ayrıca drone modelleri uzaktan kontrol edilebildiği için de ayrıca silahlı kullanılabilmesi nedeniyle çok daha tehlikelidir.

Uzay marulu büyük umut vadediyor

Hareket kabiliyetleri bakımından değerlendirildiğinde drone modelleri daha hafif olması nedeniyle hareket yeteneği de oldukça gelişmiştir. F-35 modelleri ile yapamayacağınız manevraları drone yardımıyla yapabilirsiniz. Askeri alanlarda hareket yeteneğinin çok büyük bir önem taşıdığı düşünüldüğünde drone modellerinin daha fazla tercih edileceğini söyleyebiliriz.