iPhone 13, DXOMark kamera testinden geçti

yy23

iPhone 13 ve iPhone 13 mini, DXOMark testlerinde geçen yıl iPhone 12 Pro’ya göre daha iyi bir kameraya sahip olduğunu gösterdi

Geçen yıl Apple, iPhone 12 Pro modelleriyle büyük kamera geliştirmeleri getirdi. Apple, iPhone 13 serisi ile dört modelin tamamında yeni sensör kaydırma stabilizasyonunu tanıttı. Geçen ay iPhone 13Pro kamerasının iPhone 12 Pro modellerinden daha iyi performans gösterdiği ortaya çıkmıştı. Bu genellikle her yeni iPhone modelinde geçerli olsa da, standart iPhone 13 modelinin DXOMark puanında geçen yıla göre iPhone 12 Pro’dan daha iyi performans gösterdiğini görmek ilginç.

DXOMark’ın bulgularına göre iPhone 13, iPhone 12 Pro’dan bir puan daha iyi olan “Fotoğraf puanı 138” ve “Video puanı 117” aldı. Daha önce de belirtildiği gibi, Apple, geçen yıl yalnızca iPhone 12 Pro Max’te bulunan sensör kaydırma sabitleme sistemini yeni iPhone  serisine dahil etti. Bu, Apple’ın en son amiral gemilerinin geçen yılki Pro’dan daha iyi puan almasının nedeni olabilir.

iPhone 13, DXOMark kamera testinden geçti

Testin bir başka şaşırtıcı yönü de iPhone13 Mini’nin iPhone 13 ile aynı kamera sensörlerine ve teknolojiye sahip olması. Bunun anlamı, modelden bağımsız olarak kamera performansının geçen yılki iPhone 12 Pro’dan daha iyi performans göstermesidir. Kesin olmak gerekirse, DXOMark, iPhone 13’ün kamerasının daha parlak koşullarda gelişmiş renkler ve beyaz dengesi, hoş ten tonları ile daha iyi performans gösterdiğini belirtiyor. Kamera, tekrarlanan otomatik odaklama ile hızlı ve hassas. Videolarda da durum aynı.

Bununla birlikte, iyileştirilmesi gereken bazı yönler de var. Örneğin, telefoto lensin olmaması, orta ve uzun menzilli yakınlaştırmayı kullanırken ayrıntıları sınırlar. Ayrıca DXOMark, telefondan gelen videoların düşük ışıkta gürültü ve yüksek kontrastlı sahnelerde zorlu bir dinamik aralığa sahip olduğunu da vurguluyor. Bununla birlikte, iPhone13 ve iPhone13 mini, küresel akıllı telefon sıralamasında onuncu sırada yer alıyor. iPhone 12 Pro Max de aynı pozisyonda duruyor.

Her kamera kalitesinin her birey için farklı olduğunu ve bunların hepsinin tercihlere bağlı olduğunu unutmayın. 

Elon Musk, büyük üretim için talimatını verdi