Samsung yeni nesil çip teknolojisini 2022’ye kadar erteledi

g2 1

Samsung 3 nanometre üretim teknolojisi geç kaldı, ancak daha gelişmiş 2nm halefi 2025’te gelecek.

Önde gelen üç işlemci üreticisinden biri olan Samsung,  2021’de daha hızlı ve daha verimli bir yonga sınıfı oluşturmaya planlamıştı, ancak bunun yerine yeni tasarım ile uğraştı ve planlar 2022’nin ilk yarısına ertelendi. Koreli elektronik devi bu geçikme için bir programı da paylaştı.

Bunun anlamı, Samsung’a güvenen müşterilerin en son teknolojiden yararlanmak için biraz daha beklemek zorunda kalmaları. Şirketin ürünlerini kullanan en büyük isimler arasında telefon çipi tasarımcısı Qualcomm, sunucu üreticisi IBM ve Samsung’un kendisi yer alıyor.

Yine de bu müşteriler için iyi haber şu ki, Samsung ayrıca 2025’in ikinci yarısında gelmesi gereken bir iyileştirme olan sonraki nesil üretimde ilerlemeyi de duyurdu. Samsung çip performansı, güç verimliliği ve elektronik minyatürleştirmede bir adım daha atması gerektiğini söyledi.

Samsung yeni nesil çip teknolojisini 2022'ye kadar erteledi

Samsung’un en büyük yonga üreticisi rakibi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. , Ağustos ayında benzer teknolojide bir gecikme olduğunu açıkladı. Program kaymaları , TSMC ve Samsung’a kaybettiği liderliği geri kazanmayı amaçlayan bir kurtarma planının parçası olarak kendi dökümhane işini kuran Intel üzerindeki baskıyı biraz hafifletiyor .

İşlemci işi aşırı baskı altında. Pandemi ile artan bilgisayar satışları, akıllı telefon kullanımı ve çevrimiçi hizmetler veri merkezlerinden tükenirken, işlemcilere olan talep üretim kapasitesini aştı.

Samsung Foundry kurumsal kıdemli başkan yardımcısı Shawn Han, Samsung’un müşterilerle yaptığı görüşmelere dayanarak, Samsung’un müşterilerle yaptığı görüşmelere dayanarak, işlemci sıkıntısının 2022’ye kadar azalmayacağını söyledi. Samsung Foundry Forumu öncesinde bir brifingde, “Bize göre, yatırım yapıyor olmamıza ve diğer dökümhane tedarikçileri kapasitelerini artırmalarına rağmen, altı ila dokuz ay daha sürecek” dedi.

Redmi yeni akıllı TV’sini bu ay sonu tanıtacak