Android 12 hangi yeniliklerle gelecek?

Android 12 Beta 2, Pixel cihazlarına sunuluyor

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android’in yeni sürümüne kavuşmamıza az kaldı. Peki bu sürümde bizleri neler bekliyor?

Android 12 hangi yeniliklerle gelecek? Android, hali hazırda dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi. Bu unvanını onlarca farklı marka tarafından kullanılan bir işletim sistemi olmasına borçlu olan Android, bu yönüyle kolay kolay ikinciliğe düşebilecek gibi görünmüyor. Bununla birlikte, Google’ın bu statüsünü koruyabilmesi için hala çok çalışması gerektiği de bir gerçek. İşte bu durumun farkında olan Google, Android 12‘i için oldukça önemli güncellemeler ve yeni özellikler ile piyasaya sürüyor.

Bu ay sonunda Nexus modellerinde resmen görmeye başlayacağımız, Samsung, Xiaomi, Oppo gibi büyük markalarda ise 2021’in sonlarına doğru ancak haberlerini yapabileceğimiz Android 12‘de ki ilk çarpıcı yenilik tasarım değişikliği olacak.

Google, kullanıcıların konum verilerini satan izleme aracını yasakladı

Android 12 hangi yeniliklerle gelecek?

Android’in önceki sürümlerinde tasarımsal olarak çok fazla değişiklik görmemiştik. Bununla birlikte Android 12 ile birlikte daha yuvarlak düğmeler, daha soft renk seçenekleri ve daha yumuşak animasyonlar görmeye hazır olun.

iOS’da bir süredir var olan gizlilik yönetimi özellikleri Android 12 ile de iyice perçinlenmiş olacak. Bu sayede artık Android kullanıcıları da, hangi uygulamaya hangi izinleri verdiğini daha şeffaf bir şekilde görebilecek, bunun da ötesinde bu izinlerini kolayca takip edip yönetebilecek.

Yine daha önce iPhone kullanıcılarının deneyimleyebildiği telefonun arka yüzüne dokunarak kimi kısayolları kullanabilme özelliği artık Android kullanıcılarının da beğenisine sunuluyor. Ekran parlaklığını tek dokunuşla en alt seviyelere çekme, cihaz içerisinde internet erişimine gerek duymadan dosya destekli arama yapabilme, telefonun tamamını tek elle kullanabilme imkanı sağlayan tek el modu, yeni saat, hava durumu gibi widget’lara sahip zenginleştirilmiş widget kütüphanesi de yeni sürümün dikkat çeken diğer yönleri olacak.

GetirBiTaksi uygulaması istediğiniz yere taksi çağırmanızı sağlayacak