Elektrikli otomobil pazarı bu kadar rekabeti kaldırabilecek mi?

en ucuz elektrikli otomobiller

Elektrikli otomobil pazarındaki oyuncu sayısı günden güne artarken, sektörün ağır topları konumlarını koruyabilmek için ellerinden geleni yapıyor.

Elektrikli otomobil pazarı bu kadar rekabeti kaldırabilecek mi? Elektrikli araçların popülaritesi gün geçtikçe artıyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri, ilerleyen teknoloji sayesinde maliyetlerin azalmasıdır. Elektrikli araçlar dahili yanmalı motorlu geleneksel araçlara göre, birçok avantaj sunar, bu da fiyatları rekabetçi hale geldikçe bu araçları giderek daha çekici hale getirir. Bu durum, sektörde faaliyet gösteren veya pazara girmeyi düşünen şirketler için büyük bir fırsat yaratır. Bu fırsatlardan yararlanmayı uzun zamandır bilen BYD, son zamanlarda 2023 hedeflerini açıkladı. BYD Genel Müdürü Li Yunfei’ye göre, şirket bu yıl 3 milyon araç satacak.

Elektrikli otomobiller menzil sorunu yaşıyor

BYD’nin Marka ve Halkla İlişkiler Genel Müdürü Li Yunfei, şirketin yeni markalarını (modellerini) Dynasty, Ocean, Tengshi ve Yingwang dahil olmak üzere Şanghay Otomobil Fuarı’nda sergilediğini açıkladı. Yunfei ayrıca BYD’nin 2023’te yurtiçi ve uluslararası pazarlarda 3 milyon araç satmayı hedeflediğini duyurdu.

Renault elektrikli otomobil

Elektrikli otomobil pazarı bu kadar rekabeti kaldırabilecek mi?

Son on yılda, BYD 70.000 AR-GE personeli istihdam ederek ve 40.000’den fazla patent başvurusu yaparak araştırma ve geliştirmeye büyük yatırımlar yaptı. Mart 2022’de geleneksel araç üretimini durdurduktan sonra, BYD pil-araç gövde entegrasyonu gibi yeni teknolojiler ve daha verimli hibrit sistemler gibi yenilikler getirdi. Farklı müşteri ihtiyaçlarına hitap etmek için, şirket çoklu marka stratejisini benimsemiştir.

elektrikli otomobil

BYD markası, 300.000 yuan (40-45 bin dolar) altındaki araçları hedeflerken, Tengshi, 400.000 ila 600.000 yuan (55-90 bin dolar) lüks araba pazarına odaklanır. F markası, 600.000 ila 800.000 yuan (90-120 bin dolar) kişiselleştirilmiş pazarı hedeflerken, Yingwang, 800.000 ila 1.500.000 yuan (120-220 bin dolar) arasındaki üst düzey pazarı hedefliyor.

Yingwang teslimatları üçüncü çeyrek sonuna kadar başlaması bekleniyor. F markasının adı ve logosu Mayıs ve Haziran ayları arasında açıklanacak, bu markanın ilk modeli Chengdu Otomobil Fuarı’nda sergilenecek ve satışlar dördüncü çeyrekte başlayacak. Elektrikli otomobil pazarı bu kadar rekabeti kaldırabilecek mi?

OnePlus’ın yeni modeli için isim ve özellikler netleşti