Porsche elektrikli otomobil planını açıkladı

Porsche elektrikli otomobil

Porsche elektrikli otomobil pazarı için yol haritasını paylaştı. 2024’te çıkacak Macan EV’yi, 718 ve Cayenne’in elektrikli versiyonları ile yeni bir üst segment SUV takip edecek.

Bildiğiniz gibi otomobil dünyasında şu sıralar ciddi bir dönüşüm yaşanıyor. Avrupa Birliği gibi kurumlar tarafından alınan kararların da etkisiyle yakıtlı otomobillerden elektrikli otomobillere hızla geçiş yapılıyor. Bu geçiş artık bir nevi zorunlu hale geldiği için, lüks ve spor otomobil üreticileri de bu geçişe katılmış durumda. Porsche için de durum farklı değil. Elektrikli araçlar, Alman otomobil üreticisinin gelecek planları arasında oldukça önemli bir yer tutuyor.

Bu hafta bir konferans düzenleyen Porsche elektrikli otomobil pazarına yönelik planlarını paylaştı. Önümüzdeki yıl yeni elektrikli otomobili Macan EV’yi piyasaya sürecek olan şirket, onu Cayenne’in elektrikli versiyonuyla takip etmeyi planlıyor. Öte yandan şirketin elektrikli otomobil planları arasında üst segmentten bir SUV çıkarmak da var.

porsche ev

Porsche elektrikli otomobil pazarındaki yol haritasını şöyle özetliyor: İlk olarak önümüzdeki yıl Macan EV çıkacak. Onu iki koltuklu 718’in elektrikli versiyonu takip edecek. Yeni duyurulan Cayenne EV ondan sonra çıkacak. Elektrikli otomobil pazarı için hazırlanan bu yol haritasındaki dördüncü ve son araç ise henüz ismi açıklanmayan üst segment SUV olacak.

Porsche tarafından geliştirilen elektrikli otomobil platformu SSP Sport üzerine kurulacak olan bu SUV, bir performans aracı olacak ve Cayenne’in de üzerinde konumlandırılacak.

YouTube’daki yapay zeka videoları virüs saçıyor