BYD’nin Elektrikli Otomobil Pazarındaki Yükselişi Sürüyor

BYD Elektrikli Otomobil

Elektrikli otomobil pazarında zirveye oynayan Çinli telefon üreticisi BYD, bu yıl daha şimdiden 1 milyondan fazla elektrikli otomobil sattı.

Çinli otomobil üreticileri, son dönemde elektrikli otomobil pazarında oldukça iddialı hale gelmiş durumda. Özellikle BYD, bu pazarda zirveye oynuyor. Uzun süre zirvede oturan Tesla’nın koltuğunu sallayan BYD, sattığı elektrikli araç sayısını neredeyse her çeyrekte biraz daha arttırıyor. Bu da şirketin yıllık otomobil satış rakamlarını sürekli yukarı çekiyor. Nitekim paylaşılan son veriler, şirketin bu yıl daha şimdiden 1 milyondan fazla elektrikli otomobil sattığını gösteriyor.

Şirket, ağustos ayında 373 bin yeni enerji aracı sattığını açıkladı. BYD’nin yeni enerji aracı ya da NEV olarak adlandırdığı bu araç, hem elektrikli otomobilleri, hem de de hibrit otomobilleri kapsıyor. 373 bin NEV satılmış olması, şirketin bu alandaki rekorunu ağustos ayında biraz daha geliştirdiği anlamına geliyor. Çünkü bir önceki rekor, 342 bin NEV’in satıldığı temmuz ayına aitti. Şirketin her ay rekorunu biraz daha geliştirerek yoluna devam ediyor olması, 2024’ün sonuna kadar satılan otomobil sayısının 2 milyona yakın olacağını gösteriyor.

BYD

Özellikle hibrit araç satışlarında kayda değer bir artış yaşanmış olması dikkat çekiyor. BYD’nin hibrit araç satışları, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 43 artmış durumda. Sektörün geri kalanının durağan bir periyottan geçtiği 2024’te BYD’nin böylesine büyük bir sıçrama yapmış olması gerçekten etkileyici.

Şirketin satış rakamlarındaki bu artışın başlıca sebeplerinden biri, artık daha fazla pazara açılmış olunması. Çinli otomobil üreticisi, satışlarının büyük bir bölümünü Çin’de gerçekleştiriyor olsa da yavaş yavaş diğer ülkelerde de adını duyurmaya başlıyor. Üstelik önümüzdeki dönemde yurt dışı satışlarının daha da artacağı düşünülüyor.

Huawei Mate XT Üretimine Hız Verildi