Google haritalar seyahat edenleri az daha öldürüyordu

Google Haritalar, iç mekan AR yönleri özelliği alıyor!

Google haritalar seyahat edenleri ölümle burun buruna getirdi. Bütün dünyada en çok kullanılan harita uygulamaları içerisinde yer alan Google harita uygulaması bu defa kötü bir performans sergiledi.

Google haritalar seyahat edenleri normalde kötü yollara sevk etmiyor. Daha düzgün ve açık olan yollara yöneltmek istediğini biliyoruz. Gündelik hayatımızı en fazla kolaylaştıran uygulamalardan bir tanesi olan Google haritalar ne yazık ki bazen istenen sonuçları göstermiyor. Kullanıcılara sunduğu sonuçlar ölümle bile burun buruna gelmenize neden olabiliyor.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl Google haritalar uygulaması tarafından önerilen yol bir kişinin ölmesine neden olmuştu. Google Rusya’da yaşayan bir kişiyi haritalar uygulamasında dünyanın en soğuk bölgesine yöneltmişti. Sonuç olarak can kaybı yaşandı. Şimdi ise haritalar uygulaması kullanıcıları karla kaplı ormanlara yönlendiriyor.

Google haritalar seyahat edenleri bazen ölüme gönderiyor

Romantik bir akşam yemeğini uygun fiyatlı olarak yemek isterseniz Google haritalar uygulamasına başvurmanız yeterli. Bu uygulama üzerinden yemekleri iyi olan restoranları bulabilirsiniz. Aynı zamanda eğlenceli mekanları yine bu uygulama üzerinden bulmanız mümkün. Ancak bir Google haritalar kullanıcısı olayın karanlık yönünü gösterdi.

Google haritalar seyahat

Twitter tarafından yapılan paylaşıma baktığımızda Tahoe ulusal ormanından geçen iki şeritli dar yolun Google haritalar tarafından önerildiği görülüyor. Ancak bu yol şu anda karla kaplı ve son derece tehlikeli. Uygulama ne yazık ki sürücüleri buraya yönlendiriyor. Durum böyle olunca ölümlü kazaların meydana gelmesi kaçınılmaz oluyor.

Google Fit artık iPhone cihazlarında kullanılabilir

Google tarafından henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Fakat haritalar uygulamasının yeni bir güncelleme ile bu konuda düzeltme alacağını söyleyebiliriz. Peki sizce Google haritalar gerçekten de hatalı yol tarifi mi yapıyor? Konu ile ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.