Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş bekleniyor: İnsanlık için büyük adım

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş beklentisi devam ediyor. Bunun insanlık için çok büyük bir adım olacağı tahmin ediliyor. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte göz atalım.

Herkesin büyük bir merakla beklediği elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş sonunda ufukta görünüyor. İçten yanmalı araçların yerini alacak olan bu otomobiller doğa için en uygun yöntem olarak görülüyor. En azından şimdilik kabul edilebilir en üst standart olarak ön plana çıkıyor.

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Bugünlerde elektrikli araçlar ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Mesela Avrupa Birliği 2030 yılından itibaren tamamen elektrikli otomobillere geçecek. Yani içten yanmalı motorları terk edecek. Ancak buna tüm dünyanın hazır olduğunu söylemek çok zor. Özellikle fiyatlar en büyük sorun olarak görülüyordu.

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Otomotiv dünyasında yaşanan bazı gelişmeler ile birlikte fiyatların önemli ölçüde düşmeye başladığını görüyoruz. Elektrikli otomobillerde yer alan pillerin maliyetlerindeki azalmalar sayesinde fiyatların biraz daha aşağı çekileceği ifade ediliyor.

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Geçen yıl ile kıyaslandığında elektrikli otomobillerin pil maliyetinin düştüğü görülüyor. Bu düşüşün en önemli nedeni ise arz fazlası olarak ön plana çıkıyor. Geçen yıl ile kıyaslandığında yüzde 100 seviyesinde üretim fazlası ortaya çıktı. Elektrikli araçların pil maliyetlerinin bu sayede düştüğü görülüyor.

Yayınlanan raporlar olumlu sonuçlara işaret ediyor

Yayınlanan raporlara baktığımızda olumlu sonuçlarını ön plana çıktığını görüyoruz. Analistler batarya fiyatlarındaki düşüş ile birlikte elektrikli araçların artık daha uygun fiyatlara çekileceğini tahmin ediyor. Bunun etkileri 2022 yılının ikinci yarısından itibaren daha net görülecek.

Tesla Model Y aniden alev aldı: Elektrikli araçlar güvenli değil mi? (Video)

Hem Türkiye’de hem de dünyada elektrikli araç fiyatlarının düşüşü sayesinde alımlar artabilir. Yani elektrikli otomobil alan kişi sayısının artacağı tahmin ediliyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?