TOGG yerli otomobil hakkında bomba gibi açıklamalar: Gerçekten yerli mi

Yerli otomobil TOGG

TOGG yerli otomobil hakkında bazı önemli açıklamalar yapıldı. Birçok kişi aracın yerli olup olmaması konusunda soru işaretlerine sahipti. Hadi gelin konuyla ilgili yapılan önemli açıklamalara birlikte göz atalım.

TOGG yerli otomobil ile ilgili çok fazla iddia ortaya atılıyor. Aracın ilk defa yapımına başlandığı günden bugüne kadar çok fazla tartışma yaşandı. Özellikle yerlilik oranı ile ilgili bazı soru işaretleri vardı. TOGG CEO’su tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte yerlilik konusunda en azından soru işaretlerinin giderildiğini söyleyebiliriz.

Genelde yerli denilince akıllara yüzde 100 oranında bir yerlilik geliyor. Fakat TOGG CEO’su tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye’nin ilk elektrikli otomobili yüzde 51 oranında yerli olacak. Yani tamamen bir yerli olma durumundan bahsedilmiyor.

TOGG yerli otomobil tartışmaları sürüyor

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara bakıldığında tedarikçilerin yüzde 75 gibi bir bölümünün Türkiye’den seçildiği ifade ediliyor. Fakat cihazların yazılımı ve batarya gibi aksamlar henüz Türkiye’de üretilmiyor. Bu nedenle dışarıdan alınması gerekiyor.

TOGG yerli otomobil

Yerli aracın üretimi ile ilgili aynı zamanda Avrupa’nın en temiz tesislerinin kurulduğu ifade edildi. Bu yılın ilk haftalarında sayıları 240’a kadar uzanacak teknisyen ve operatör ihtiyacının yine bölgeden karşılandığı söylendi. Tüm bunlara rağmen TOGG yeterli yerlilik seviyesinden çok uzak.

TOGG logosu Twitter üzerinden paylaşıldı: İşte yerli otomobilin logosu

Herhangi bir otomobil veya akıllı telefon üretmek için yerli kaynaklar kesinlikle yeterli olmuyor. En basitinden bataryayı dışarıdan almanız gerekiyor. Türkiye’de ileri teknoloji olarak sayılabilecek ekipmanların yeterli düzeyde bulunmaması üretimin yerlilik oranını çok düşürüyor. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.