Elektrikli Hyundai Prophecy Tanıtıldı!

images 10

Hyundai Prophecy, internet üzerinden düzenlenen bir lansman ile tanıtıldı. Güney Koreli firma bu otomobili iptal edilmeseydi MWC 2020’de tanıtacaktı.

MWC 2020 Corona Virüsü nedeniyle iptal edildi. Edilmeseydi 05-15 Mart tarihleri arasında Barcelona’da muhteşem bir organizasyonda birbirinden yeni otomobiller tanıtılacaktı. Organizasyon iptal edilince Hyundai ve bir çok firma artık tanıtımını internet üzerinden gerçekleştiriyor.

Benzinli ve mazotlu otomobillerin elektrikli otomobillere evrildiği bir dönemdeyiz. Hemen hemen bütün otomobil üreticileri yavaş yavaş elektrikli araçlarını sergilemeye başladılar. Türkiye dahi bu konuda adımlarını attı ve TOGG tanıtıldı. Hyundai de bu kapsamda Prophecy olarak isimlendirdiği yeni konsept elektrikli otomobilini tanıttı. Araç ilk bakışta Porche 911 ve Tesla 3’ün karışımı bir modele benziyor.

Hyundai Prophecy Joystick ile kontrol edilebilecek! 

Kavisli ve keskin hatlara sahip olan Hyundai Prophecy içerisinde bulunan bir Joystick ile kontrol edilebilecek. Evet yanlış duymadınız Hyundai’nin yeni konsept elektrikli otomobili Prophecy bir joystick yardımıyla kontrol ediliyor. Aracın paylaşılan fotoğraflarında ön iç konsolu yer almıyor ancak oldukça ferah bir iç hacmi olduğu dile getiriliyor.

Otomobilin ilk etapta en çok dikkat çeken tarafı piksel farları. İnsanı büyüleyen güzellikte olan bu arka farların hemen üzerinde renkli spoiler bulunuyor. Aracın arka kapısı saat yönünün tersinden açılıyor. Arka kısım da oldukça ferah tutulmuş. Otomobilin teknik verileri hakkında henüz bilgi sahibi değiliz.

Android TV Box nedir? Hangisini almalıyım?

Ayrıca yakın zamanda tanıtılan elektrikli otomobilleri sizin için aşağıda sizler için sıraladık. Belki de hiç biri Hyundai’nin Prophecy’si kadar etkileyici değil ancak şehir içi kullanımlarda işe yarar otomobiller.

Prophecy Hyundai Prophecy - 2 images 7 hyundai Prophecy

Fiat 500e

Fiat, MWC 2020’de yer alsaydı 500 ailesinin yeni üyesi 500e’yi tanıtacaktı. Araçta 42 kWh’lik lityum iyon batarya paketi mevcut. Bu batarya motora 118 beygir güç sağlıyor ve bu sayede otomobil 0-100 km/s hızına 9 saniyede ulaşabiliyor.

FIAT 500e Full Electric

Dacia

Firmanın Dacia Spring Electric olarak isimlendirilen yeni elektrikli aracının teknik detaylarını bilmiyoruz. Ancak Renault’un City K-ZE aracı ile aynı detaylara sahip olacağını düşünüyoruz.

Dacia Spring Electric

Renault

City K-ZE, Renault tarafından tanıtılan yeni elektrikli otomobil. Araçta 45 beygir güç  üreten bir motor bulunuyor. Bu motorun maksimum hızı 104km/s.

renault city k ze

Twingo Z.E.

Twingo Z.E.’de 81 beygir güç ve 160 Nm tork tork üreten bir motor bulunuyor. Araç 22 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip.

elektrikli otomobil