Apple elektrikli otomobil için anlaşma yaptı: Tarih belli oldu!

Türkiye'nin elektrikli araç projelerine

Büyük bir tartışma yaratan Apple elektrikli otomobil hakkında çok fazla iddia ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan birisi gerçekten büyük dikkat çekti. İşte merak edilen detaylar.

Apple elektrikli otomobil üretimi yakında başlayacak. Birçok kişinin aklında ise aynı sorular var. ABD merkezli teknoloji devi elektrikli araç üretiminde üst sıralara yerleşmeyi planlıyor. Bu sayede bir sektörde daha öncü olma ihtimalini artırmış olacak.

Şirket ile alakalı asıl problem bu projeyi kiminle geliştireceğiydi. Her ne kadar Hyundai bu konuda öne çıkan şirket olsa bile yine de başka alternatifler de vardı. Bunlar içerisinde özellikle Kia Motors farklı bir konuma sahipti. Apple ile yaptıkları anlaşma söylentileri oldukça büyüktü.

Apple hedeflerini yüksek tutuyor

Apple ile alakalı ortaya çıkan söylentilere bakılırsa iki şirket de anlaşmayı hemen yapmak istiyor. Teknoloji devinin bir an önce kendi araçlarını piyasaya sunmak istediği ifade ediliyor. Apple tarafından yapılan açıklamada, “Birden fazla yabancı firma ile sürücüsüz ve elektrik motorlu otomobiller konusundaki işbirliğini gözden geçiriyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Apple elektrikli otomobil
Şirket şu anda birçok başka marka ile görüşmelerine devam ediyor. Hyundai alt markası olan Kia Motors ise neredeyse kesin partner diyebiliriz. Konuyla alakalı tarih bile verildi. 17 Şubat 2021 tarihinde bu ikili anlaşacak. Hatta ortaklıklarını da duyuracaklar.

Elektrikli araçlar konusunda Tesla şirketi ile yarışacak olan Apple, kısa bir süre içerisinde piyasaya girmek istiyor. Muhtemelen uzun vadede tüm şirketler arasında büyük bir rekabet yaşanacak. Peki siz Apple ve Kia arasındaki ortaklık hakkında ne düşünüyorsunuz?