En ucuz elektrikli otomobiller – 2018

en ucuz elektrikli otomobiller

#İŞBİRLİĞİ

Akaryakıt fiyatlarının aile bütçesini ciddi anlamda zorlamaya başladığı şu günlerde, çözüm elektrikli ya da hybrid otomobillerden geçiyor. İşte en ucuz elektrikli otomobiller!

Son yıllarda elektrikli ve hybrid motora sahip araçların hızla yaygınlaştığını görüyoruz. Özellikle Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla Motors bu konuda önemli çalışmalara imza attı. Fakat Tesla logosu taşıyan otomobillerin oldukça pahalı olması, bu araçları ulaşılması zor otomobiller haline getiriyor.

Peki bütçenize uygun bir elektrikli ya da hybrid motora sahip otomobil satın almak isterseniz tercihiniz ne olmalı? Bu yazımızda sizler için en ucuz elektrikli otomobiller ile ilgili bilgi vereceğiz.

Fakat öncelikli olarak şu ayrımı yapmamız gerekiyor. Tamamen elektrikli otomobil ile hybrid otomobiller arasında önemli farklılıklar mevcut.

Hybrid ve elektrikli otomobil arasında fark var

Şöyle ki hybrid dediğimiz otomobiller hem akaryakıt, hem de elektrik ile çalışıyor. Üstelik bu otomobillerin şarj olmasına da gerek yok. Zaten akaryakıt ile gidildiği süre boyunca otomobil kendini şarj ediyor. Bu sayede elektrikli motor devreye girerek yakıt tasarrufu sağlamış oluyor.

Hybrid motorlarda yakıt tüketimi 3LT. dolaylarına kadar düşürülmüş durumda. Elbette burada sürücünün, otomobili nasıl kullandığı da önemli. Fakat neresinden bakarsanız bakın, hybrid otomobiller dizel ya da benzinli araçlara göre yakıt tasarrufu konusunda çok daha önde diyebiliriz.

Lafı daha fazla uzatmadan sizleri Türkiye’deki en ucuz elektrikli otomobiller ile başbaşa bırakalım.

Bu arada dip not olarak şunu da belirtelim. En ucuz elektrikli otomobiller listemizi hazırlarken, mevcut otomobilin en boş modelini baz aldık. Yani bu fiyatlar sizin seçeceğiniz donanıma göre çok daha yukarılara da gidebilir.